El Govern apuja un 55 per cent la matrícula de l'EOI per al pròxim curs

21-10-2013
  • El Govern apuja un 55 per cent la matrícula de l'EOI per al pròxim curs

La matrícula per estudiar en una Escola Oficial d'Idiomes (EOI) pujarà un 55% el pròxim curs. Costarà 275 euros, davant dels 176,95 del present curs. Així ho indica el projecte de llei de Mesures Fiscals i Financeres que acompanyarà els pressupostos de la Generalitat del 2014, segons va publicar ahir ElPaís.

La normativa determina també una penalització per als repetidors, que hauran de pagar un 50% més en la primera repetició (412,5 euros) i un 80% més en la segona (495).

La directora de l'EOI de Lleida, Sole Sebastia, va explicar que a l'última junta de directors d'aquests centres els van informar que està previst un augment "significatiu" de les taxes per al pròxim curs, encara que sense concretar-lo en números.

Va recordar que l'EOI de la capital té matriculats uns 3.500 alumnes i que fa un parell d'anys la matrícula ja va pujar de 150 a 176 euros. Va assenyalar que la matrícula de les EOI a Catalunya "no és de les més cares de l'Estat, però tampoc de les més barates", i va admetre que "com a directora he d'aplicar l'increment", encara que va precisar que com a ciutadana a ningú li agrada que apugin els preus en un centre oficial públic. D'una banda, va admetre que es tracta d'una "mesura impopular", però de l'altra va argumentar que allò que costa diners se sol valorar més.

Sebastia va dir que està a l'expectativa de si l'augment de la matrícula pot fer disminuir les inscripcions de l'any vinent.Així mateix, va afegir que potser alguns alumnes que cursen actualment dos idiomes només podran costejar-se'n un, de manera que alliberaran places a les quals podran accedir persones que ara en queden fora per excés de demanda.

Més notícies »

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta