Festa Major de Golmés

Esdeveniment

Festa Major de Golmés

Festa Major de Golmés
Festa Major de Golmés
Festa Major de Golmés
Patrocinadors: 
Sense programacions vigents
Compra d'entrades
5
Mitjana: 5 - Total: 2 vots

"Golmés, més que mai, vol recuperar aquest 2022 una Festa Major amb honor a Sant Salvador que sigui un veritable esclat de vida, de retrobament, de mirades desemmascarades i també de cultura. Després d’una festa simbòlica l’any 2020 i una festa molt condicionada per la crisi de la Covid el 2021, enguany recuperem una celebració del tot presencial.

Així doncs, Golmés es tornarà a omplir de gent, de música, de color i de festa. Tot i així, hem d’anar encara amb cura i protegint, especialment, les persones més vulnerables, però per fi tenim totes i tots la sensació de tornar a gaudir de la festa més important del nostre poble, la que serà sens dubte una ocasió ideal per retrobar-nos i gaudir dels balls, concerts, espectacles, animació infantil com de la resta de programació amb les veïnes i veïns d’arreu de les nostres contrades. (...)

Us animo a tota la ciutadania a sortir als carrers i places del nostre poble i junts recuperar l’esperit festiu. Feu vostra la festa, gaudiu-la i compartiu l’orgull de sentir-vos golmesenques i golmesencs.

Molt bona Festa Major!"

Jordi Calvís Torrelles - Alcalde de Golmés

11.00h Volteig general de campanes, anunciant les Festes de Sant Salvador 2022. Lloc: Església Sant Salvador

11.15h Classe popular d’aquagym. Lloc: Piscines municipals

13.00h Entrega de diplomes a totes les nenes i nens que hagin realitzat cursets de natació. Lloc: Piscines municipals

17.30h Animació infantil amb Bombollam i la gran festa de l’escuma. Lloc: Parc del Centenari

  • Amb l'ansiosa recerca de novetats per a l'animació per a nens i nenes, hem creat una posada en escena que ompli i satisfaci les seves necessitats. En aquest muntatge hem cercat una barreja de clown, dansa, música, participació col·lectiva i individual, tot amb aquest còctel l’hem preparat de tal manera que sigui un final amb un bany d'escuma.

20.00h Inauguració de la IV Exposició de pintors Golmesencs a càrrec de humorista Toni Albà, l‘ Il·lm. Sr. Jordi Calvís, alcalde de Golmés i la Sra. Montserrat Trilla, regidora de Cultura. Lloc: Centre Cívic, Sala Dr. Baiget

  • Pintor convidat d’aquest any és el Frank López. L'obra de l'artista es mou des del fauvisme fins a l'expressionisme abstracte, viatjant cap a l’obstruccionisme líric. La combinació entre la força del color i la geometria irracional, són elements pictòrics del creador, portant un discurs lliure al procés creatiu. 

22.00h Espectacle amb Toni Albà, amb l’obra Locus Operandí. Lloc: Pavelló Salvador Ezquerra (Entrada: 5€ - Compra d’entrades: A l’ajuntament de Golmés, per internet a www.golmes.cat, i el mateix dia 1h abans de la funció al pavelló)

  • En aquest espectacle d’humor, Toni Albà explica als espectadors que ha decidit prendre nous camins en la seva carrera i que a partir d’ara aspira a poder dedicar-se a la seva vocació secreta: l’ÒPERA. Una vocació que portava amagada des de la seva joventut, és a dir fa dos dies. Ve a cantar, perquè vol allunyar-se de l’estressant món de la TELE i les IMITACIONS, amb l’esperança que molt aviat pugui entrar per la porta gran del Teatre del Liceu i així, més endavant, poder començar les gires internacionals pels grans teatres d’òpera arreu del món. La Scala de Milà, la Fenice de Venècia o l’Opera de París l’esperen amb els braços oberts. N’està segur... Mentre espera l’orquestra de 50 músics i el cor de 63 veus ( que incomprensiblement no han arribat i que ja haurien de ser aquí!) parla del fet que, al llarg de la seva carrera d’imitador, ha conegut gent molt important i aprofita l’ocasió per explicar anècdotes, situacions i secrets que li han confessat...

12.00h a 14.00h i de 16.00 h a 19.00h Parc aquàtic amb Aeri-aigua. Lloc: Piscines municipals

18.00h – 20.30h IV Exposició de pintors Golmesencs. Lloc: Centre Cívic – Sala Doctor Baiget

18.05h Gimcana jovent. Lloc: Darrere – Teatre El Casal

18.10h Concert de Festa Major, amb la tradicional Cobla Orquestra Internacional Maravella. Lloc: Pavelló Salvador Ezquerra

  • L’Orquestra Maravella neix a Caldes de Malavella, província de Girona, la primavera de l’any 1951. Els seu fundador fou en Lluís Ferrer i Puigdemont. S’acorda el nom de Maravella, tenint en compte un dels noms primitius de la vila, a l’època de la dominació romana. L’any 2021 van celebrar el 70è aniversari de la seva fundació, a l’acte central van estar acompanyats de més de 1.000 seguidors, tot i que va esta marcat per les circumstàncies de la Covid19. Els primers anys els van passar, pràcticament, actuant a l’estranger, i d’aquí el nom d’Orquestra Internacional. Al llarg de més de 70 anys seguits han actuat a Àfrica, Europa i fins i tot a l’antiga Unió Saviètica.

20.00h – 22.00h Ball de Festa Major a càrrec de la Cobla Orquestra Internacional Maravella. Lloc: Pavelló Salvador Ezquerra

21.00h Sopar del jovent – (Programa a part). Lloc: Parc del Centenari

23.00h Correbars pels carrers del poble, amb la gran Xaranga Bsumeta. Lloc: Parc del Centenari La Bsumeta neix a finals del 2018 sota l’apadrinament de la Banda Simfònica Unió Musical de Lleida amb l’objectiu de participar en actuacions de carrer, i mantenint un caràcter desenfadat i pròxim però sense oblidar una alta qualitat escènica i musical.

23.59h Serenata a càrrec de l'orquestra internacional Maravella. Lloc: Església Sant Salvador

00.30h Festa jove amb el grup de versions Akontra Korrent. Lloc: Parc del Centenar

11.00h Repic de campanes, anunciant Sant Salvador. Lloc: Església Sant Salvador

11.30h Ofici Solemne en honor al nostre patró Sant Salvador, presidit per Mons. Francesc Conesa i Ferrer, bisbe de Solsona i acompanyada per la Cobla La Principal de la Bisbal. Lloc: Església parroquial Sant Salvador

  • Es farà menció de la commemoració dels 250 anys de la benedicció de l’església de Sant Salvador. Seguidament processó amb la imatge del nostre patró Sant Salvador pels carrers de costum, acompanyats per la música de la Cobla La principal de la Bisbal i els cants dels goigs. 

13.15h Sardanes amb la Cobla La Principal de la Bisbal. Lloc: Pavelló Salvador Ezquerra

18.00h – 20.30h IV Exposició de pintors Golmesencs. Lloc: Centre Cívic – Sala Doctor Baiget

18.10h Concert de Festa Major càrrec de la Cobla Orquestra Internacional La Principal de la Bisbal. Lloc: Pavelló Salvador Ezquerra

  • Aquesta famosa formació empordanesa fou creada l’any 1.888 a la ciutat de La Bisbal d’Empordà, recollint la saba i l’experiència de cobles més antigues. En aquest moment La Principal de la Bisbal és conceptuada, avui per avui, com la primera cobla dels Països Catalans, sobirana indiscutible de places i aplecs i una de les nostres institucions més prestigioses. Per raó de la seva gran anomenada la seva presència en les sales de concerts, aplecs i festes majors de més entitat és indispensable.

19.30h Espectacle infantil amb l’espectacle Asteroid, de la companyia Campi que Pugui. Lloc: Parc del Centenari

  • Un meteorit ha impactat a la via pública! L’equip especialista SpaceGuard fa un primer apropament. Però comencen a succeir coses inesperades. Un espectacle que, mitjançant l’humor absurd, afronta la forma de relacionar-nos amb allò que desconeixem. La producció combina teatre gestual i titelles amb l’objectiu d’aconseguir un impacte sorprenent i transformador a l’espai públic.

19.45h – 21.30h Ball de Festa Major a càrrec de la Cobla Orquestra Internacional La Principal de la Bisbal. Lloc: Pavelló Salvador Ezquerra

23.30h Serenata a càrrec de l'orquestra internacional La Principal de la Bisbal. Lloc: Església Sant Salvador

23.59h Concert jove amb els grups Els Catarres + Auxili + Dj Laro + Xaranga Bsumeta Lloc: Circuit de Cros – Carrer Solanes 

6.30h PASSACARRERS amb la Xaranga Bsumeta. Lloc sortida: Circuit de Cros – Carrer Solanes

9.00h Tirada de Bitlles de Festa Major. Lloc: Lateral – Teatre el Casal

9.30h IV Torneig d’escacs de Festa Major. Lloc: Pavelló Salvador Ezquerra

18.00h – 20.30h IV Exposició de pintors Golmesencs. Lloc: Centre Cívic – Sala Doctor Baiget

18.10 h Concert de Festa Major a càrrec de l’esmentada orquestra La Pasarela. Lloc: Pavelló Salvador Ezquerra

  • Orquestra La Pasarela s'ha consolidat com una orquestra de reconegut prestigi entre els professionals de l'espectacle, avalada per la seva llarga trajectòria professional. Un ampli repertori, actualitzat sempre a les últimes tendències, un experimentat equip artístic i tècnic garanteixen un èxit assegurat en totes les nostres actuacions. Disfrutaràs en cada festa en nosaltres!

19.30h Concert familiar amb el grup El Pot Petit amb l’espectacle Vull cantar i vull ballar! Lloc: Camp de futbol (Preu entrada: 5€ o a www.golmes.cat)

  • A partir d’un llenguatge musical amb repertori de creació pròpia, produïm espectacles i concerts que combinen la música amb els titelles, el teatre i l’humor. Les nostres cançons i espectacles, juntament amb vídeos i contes il·lustrats, donen forma a l’imaginari màgic d’El Pot Petit. Treballem perquè les nostres creacions siguin un moment de retrobament i una experiència familiar única que acompanyi a les famílies i contribueixi a través de l’art en el desenvolupament integral dels infants. Posem èmfasi a valors com la igualtat de gènere i la diversitat, el treball de les emocions en els nens i nenes, l’amistat o el respecte pel medi ambient. Les nostres propostes van dirigides als infants d’entre 1 i 10 anys i les seves famílies.

20.00h – 22.30h Ball de Festa Major a càrrec de l’esmentada orquestra La Pasarela. Lloc: Pavelló Salvador Ezquerra

23.00h Piromusical de Sant Salvador a càrrec de Pirotècnia Tomás. Lloc: Circuit de Cros – Carrer Solanes

megabanner2_espectacles

Agenda

agost

dl dt dc dj dv ds dg
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 
 
 

Enquesta