La vacunació antigripal, en marxa

17-10-2013
  • La vacunació antigripal, en marxa

El passat 14 d'octubre el departament de Salut va iniciar la campanya de vacunació de la grip a Catalunya, i també a les comarques lleidatanes. Arriba aquest any amb dos setmanes de retard, però per aconseguir uns resultats més eficients. Segons les autoritats sanitàries catalanes, així s'intenta ajustar al màxim la immunització, que s'aconsegueix entre dos i tres mesos després d'administrar la vacuna, amb el moment de més incidència d'aquesta malaltia infecciosa greu, que acostuma a ser entre desembre i febrer.
Les persones majors de 60 anys són un dels col·lectius de risc, juntament amb embarassades, persones amb obesitat mòrbida, residents en geriàtrics o centres de discapacitats i els malalts crònics, amb problemes de diabetis, bronquials o asma. També els professionals sanitaris.

Les comarques de Lleida disposes aquesta campanya de 82.000 dosis de la vacuna contra la grip, una xifra que a tot Catalunya arriba al milió dues-centes mil.

La grip afecta entre el 10 i el 15% de la població i s'ha convertit en una de les principals causes d'hospitalització i baixa laboral. A Lleida, l'any passat es van administrar 81.000 vacunes, que tenen una efectivitat d'entre el 70 i el 90%, segons si el virus muta més o menys. La passada campanya de la grip a les comarques lleidatanes va ser bastant suau, sense que se'n notifiqués cap cas greu, davant dels 25 del 2011.

El departament de Salut estrena aquest any una pàgina web temàtica dins del seu Canal Salut.

Vacunació entre els metges

D'altra banda, els professionals sanitaris calculen que només un 30% d'aquest col·lectiu es vacuna contra la grip, tot i ser un dels grups de risc. Per això, enguany s'insisteix en què ho haurien de fer, juntament amb altres col·lectius com els majors de 60 anys, les embarassades o els malalts crònics.
 

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Carregant...
Load next