Localitzen a la Vall Fosca un ocell típic de Sibèria

22-10-2013
  • Mosquiter de doble ratlla
    Peu de foto: 
    Mosquiter de doble ratlla

L'Estació Biològica del Pallars Jussà ha capturat per primera vegada un petit ocell típic de la zona de Sibèria conegut com el mosquiter de doble ratlla (Phylloscopus inornatus) i que hiverna habitualment al sud d'Àsia, però molt rarament al sud-oest d'Europa. La troballa es va produir durant un anellatge científic organitzat aquest mes d'octubre a Aguiró, a la Vall Fosca.

El mosquiter de doble ratlla és un ocell molt petit, que pesa només set grams, que s'alimenta d'insectes i que fa una emigració de llarga distància. Així mateix, és la primera vegada que es detecta aquest exemplar al vessant ibèric del Pirineu.

L'Estació Biològica del Pirineu organitza des de fa quatre anys un seguiment de la migració d'aus a la Vall Fosca. En aquest mateix estudi de l'any 2011 van capturar un exemplar de còlit gris, una espècie que cria a Islàndia i Grenlàndia i va ser la primera vegada que es localitzava a Catalunya.

Des de l'Estació Biològica del Pallars Jussà es destaca que la zona de la Vall Fosca és molt important perquè els seus prats són un punt de parada i alimentació de les aus migradores per la seua abundància d'insectes i fruites.

Més notícies »

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta