Joanpere Massana

Talent Lleidatà

Joanpere Massana

Joanpere Massana va néixer a Ponts, el 1968  i és un artista plàstic català. Es va llicenciar en Belles Arts en l’especialitat d’Escultura per la Facultat de Belles Arts “Sant Jordi” de Barcelona. És professor d’Escultura a l’Escola Superior d’Art i Disseny Ondara, a Tàrrega. La seva obra s’origina sobre la base de llibres: “El llibre dels jocs”, “Un llibre per Jana”, “Il llibre dell’acqua”, etc. Va rebre el primer premi en pintura el 1992, que organitzava la Generalitat de Catalunya. La seva obra està entre les principals col·leccions europees, amb gran èmfasi a Itàlia (pintura, escultura, instal·lacions, dibuixos, gravats, vídeo instal·lacions, etc.). Ha estat el primer artista a exposar de forma individual al Palazzo delle Arti Napoli (2007).

 

L'Univers creatiu que ofereix Massana, clarament poètic, se centra en la fixació per determinats materials senzills i signes molt relacionats amb el món de la infància que el vinculen d'alguna manera a Miró i Tàpies. Aquest conglomerat dota les seues obres d'un llenguatge propi en el qual el joc dels elements crea dualitats conceptuals que fan reflexionar sobre els cicles del a vida, la natura o la memòria. La seva obra descriu tot allò que passa a la vida; fins el més insignificant pren una dimensió i un impuls inesperat: una gota d’aigua, l’escorça dels arbres, els murs de les cases, els castells…, ens descriu amb materials al seu abast allò que ell sent i que justifiqui i expressi el motiu i la causa directe i sincera del per què s’ha actuat.

 

La seva última exposició , Entre la pell i l'aire, es trasllada a Colònia, concretament a 100 Kubik , una galeria que va ser fundada el 2007 per la valenciana Carmen González - Borràs , i que és avui l'únic espai dedicat exclusivament a l'art espanyol i llatinoamericà a Alemanya. Entre la pell i l'aire mostra un seguit de peces representatives de l'artista català . Prevalen l'abstracció , els colors brillants i un vocabulari únic. Les formes, inesgotables i canviants, són orgàniques, i amb elles , sembla que Massana estigui " bregant amb la natura i l'univers " . I és que, en tota la seva obra, els processos naturals com la fertilitat , el naixement o la renovació són constants i " això és el que a les raons d'imatges aparentment interminables".

 

L'artista de Ponts s’afegirà a la celebració de l’Any Llull amb una exposició a l’Espai Cavallers de Lleida durant el mes de novembre de la qual encara s’ultimen els detalls. El que sí que està clar és que serà una selecció d’obres de l’escultor Salvador Juanpere i del mateix Massana, algunes de creades expressament per a l’ocasió i altres de relacionades amb el seu pensament. Això sí, aquest no és l’únic projecte del creador, que no para. També està treballant un projecte que inclou diverses instal·lacions i intervencions de petit i gran format en els diferents espais d’aquesta seu.

 

megabanner2_art_cultura

Agenda d'activitats

setembre

dl dt dc dj dv ds dg
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30