35è Concurs de Grups de Teatre Ciutat de Tàrrega

Esdeveniment

35è Concurs de Grups de Teatre Ciutat de Tàrrega

Sense programacions vigents
Compra d'entrades
Encara sense vots

El Grup de Teatre BAT està encarregat de la 35a edició del Concurs de Grups de Teatre Ciutat de Tàrrega, on la comèdia serà l’eix principal de la programació com cada any. Les representacions tindran lloc al Teatre Ateneu de Tàrrega, cada dissabte a les 9 del vespre, a partir del 17 de febrer fins al 23 de març.

 

Els sis muntatges que participaran en el concurs aborden diferents temàtiques i estils del gènere teatral, des de propostes contemporànies fins a adaptacions de grans clàssics, la majoria d'elles plenes d'embolics que segurament provocaran les riallades del públic.

  • Dissabte 17 de febrer: ‘AMOR, HEM DE PARLAR’ (comèdia) de Marta Fàbregas · El Grup  de Teatre de Sant Hilari Sacalm aixecarà el teló del certamen amb una comèdia que dona vida a diferents parelles que coincideixen a la sala d’espera d’un prestigiós terapeuta. La situació desencadenarà tensions, gelosies, problemes de comunicació i altes dosis d’ironia.
  • Dissabte 24 de febrer: ‘CYR@NO’ (comèdia francesa) d’Edmond Rostand· La segona proposta arribarà de la mà de Qollunaka de Terrassa. La companyia egarenca porta a escena l’adaptació actualitzada que fa Óscar Garcia d’aquest clàssic teatral de Rostand que també ha arribat amb èxit a la gran pantalla. Ara, la cèlebre història s’ambienta en la redacció d’un diari en què el nassut i incomprès Cyrano combina la poesia més romàntica amb la paraula irritant i punyent. Velles amistats, enceses rivalitats i amors no confessats.
  • Dissabte 2 de març: ‘EL TRÀMIT’ (comèdia) de Fernando Trias de Bes· La companyia Deixalles 81 de Sant Feliu de Codines aposta per una història d’allò més surrealista signada pel conegut escriptor i economista català. En aquesta obra relata el cas del Sr. Buixó, que acaba de vendre la seva Roomba per Wallapop. Per celebrar-ho es compra un gelat... de cop es desperta en un búnquer del CNI, on tres “honorables” científics el volen peritar, per complir amb un tràmit... Què hi havia dins el seu gelat d’stracciatella?
  • Dissabte 9 de març: ‘UN MALENTÈS’ (comèdia) de Darío Fo· Els fragatins Teatre Génesis arriben a Tàrrega amb aquesta crítica a la hipocresia i la duplicitat moral de la societat burgesa benestant de principis del segle passat. El desaparegut dramaturg, director teatral i actor italià, distingit amb el Premi Nobel de Literatura l'any 1997, signa una comèdia ambientada a la Itàlia dels anys 60 plena els embolics amorosos d’una parella en què marit i dona s’enganyen. Tot funciona fins que un dia entra un lladre a casa seva. La dona del lladre, sola a casa, va cridant per telèfon “a la feina”, però, agafa la trucada l’amo de la casa amb la seva amant i es genera una sèrie d’embolics en els quals els personatges es van culpant uns als altres per no ser descoberts, i els interessats aposten per jugar a la confusió com a cortina de fum que a tots beneficia. Així, el lladre resulta finalment el més honest de tots els participants en el joc.
  • Dissabte 16 de març: ‘UN MORT DARRERE LA PORTA’ (comèdia) de creació pròpia · La penúltima cita del concurs d’enguany arribarà de la mà del Grup de Teatre Amics de les Arts de Terrassa. Duen a escena una comèdia amb un mort i vuit possibles culpables i on tot no és com sembla. Aquest text reflexiona, en clau de comèdia, sobre les aparences, que ens costa mostrar-nos tal com som i la necessitat de trobar l’aprovació de l’altre. Les dones d’una mateixa família queden aïllades a la casa on viuen. Al matí descobreixen que hi ha hagut un assassinat i s’hauran de defensar en descobrir-se els enganys i mentides que les separen.
  • Dissabte 23 de març: ‘EL MALALT IMAGINARI’ (comèdia francesa) de Molière · Tancarem el concurs amb la comèdia francesa que porten a escena la Inestable Ceretana de Teatre (Puigcerdà), vella coneguda del certamen. En aquesta ocasió ens presenten la història que gira al voltant de Monsieur Argan, constantment preocupat per la seva salut, i que creu que està greument malalt. Com a bon hipocondríac, Argan es passa el temps visitant metges i prenent remeis, tot i que no té cap malaltia real. La seva preocupació és tan gran que fins i tot vol casar la seva filla amb un metge per tenir sempre un doctor a prop, malgrat que ella vol casar-se amb Cléant, de qui està enamorada. Triomfarà l’amor, o per contra els amants no podran complir el seu somni i quedaran abocats al desesper etern? Aviat ho sabrem.

megabanner2_espectacles

Agenda

abril

dl dt dc dj dv ds dg
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30