XL Aplec del Caragol

Esdeveniment

XL Aplec del Caragol

Sense programacions vigents
Compra d'entrades
Mitjana: 4 - Total: 2 vots
L’Aplec del Caragol de Lleida és una festa gastronòmica organitzada al voltant de la cuina del caragol. Té els seus orígens al 1980, en una primera caragolada celebrada per un grup d'amics a la vora el riu Segre. Els àpats de l’Aplec tenen com a principal ingredient el caragol, és per això que el seu consum es dispara de forma espectacular durant el mes de maig. De la resta de la península, del nord d'Àfrica, de Sudamérica… de tot arreu arriben caragols a Lleida per a satisfer collistes i visitants.

Dins del recinte de la festa hi ha una zona de degustació oberta al públic en general que, a preus populars, ofereix diversos tipus de caragols. Si hi ha una cosa que crida l'atenció d'aquesta gran festa gastronòmica són les seves xifres: 12 tones de caragols. Aquesta és la quantitat de gasteròpodes que es consumeixen en els tres dies que dura la festa. Un autèntic banquet.

Més de 13.500 collistes i 200.000 visitants participen activament a l’Aplec. Principalment lleidatans, en els últims anys s'ha incrementat el nombre de collistes vinguts d'altres ciutats i fins i tot d’altres països que, convidats per amics o atrets per la projecció de la festa, vesteixen ja de forma habitual l'uniforme de la seva colla.

La Federació de Colles de l’Aplec del Caragol (entitat organitzadora de la festa) es compon de més d'un centenar de colles. De totes les edats, classes socials… les colles són el nucli social i l'ànima de la festa.

Dilluns 27 maig

20.30h Pregó Oficial del XL Aplec del Caragol de Lleida, a càrrec de Ferran Aixalà i Jordi Huete de Pastorets Rock | La Llotja de Lleida, sala Leandre Cristòfol

  • Inauguració de la XXIII Setmana Cultural de la Fecoll

  • Lliurament dels premis Caragol Bover i Caragol Llimac 2019

  • Lliurament del premi del IX Concurs de Rodolins i Versos Satírics “Memorial Jordi Plens”

Dimarts 28 maig

20.30h Nit d'humor, música i màgia! | Llotja de Lleida (aforament limitat)

  • El show de "l'Home Orquestra", de Peyu (APM)

  • Estrena de l'espectacle "Sensacional", del Mag Bala. 

Dimecres 29 maig

20.30h Teatre “La venganza de Don Mendo”, de Pedro Muñoz Seca, a càrrec de Teatre del Talión (Col.legi d’Advocats de Lleida) | Maristes Montserrat (accés per Av. Madrid)

Dijous 30 maig

19h XXVII Cantada d’Havaneres de l’Aplec del Caragol, amb els grups Arrels de la Terra Ferma i Cavall Bernat | Glorieta dels Camps Elisis

Divendres 31 maig

19:30h IV Lo Caragolasso donarà el tret de sortida a la festa! Conduït pel gran Sr. Postu, el grup KOERS com a convidat d’honor i la Caragolillo Brillo, Colla d'Honor 2019! | Glorieta dels Camps Elisis 

Diumenge 2 juny

11h Aplec XS - Festival Infantil, amb "Pell de Gallina", de SAC Espectacles i veniu a cantar amb la Dàmaris Gelabert el "Tot Sona"! Espectacle gratuït obertys als i les petites collistes i a tots els i les infants!

megabanner2_espectacles

Agenda

juny

dl dt dc dj dv ds dg
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
 
 
 
 
 

Enquesta