Carnaval d'Agramunt

Esdeveniment

Carnaval d'Agramunt

Carnaval d'Agramunt
Carnaval d'Agramunt
Carnaval d'Agramunt
Carnaval d'Agramunt
Patrocinadors: 
Sense programacions vigents
Compra d'entrades
Encara sense vots
La temàtica escollida per dur a terme el Carnaval d’Agramunt 2020, gira al voltant del naixement de l’infant del Rei Carnestoltes i la Reina Xurripampi. Sota el lema “Babymunt” el 34è Carnaval d’Agramunt es preparar per celebrar conèixer l’infant dels reis.
Desprès d’un any de casats, els dos personatges de la reialesa decideixen augmentar la família. El proper divendres 21 de febrer naixerà els fill/a i tots els ciutadans d’Agramunt el podran conèixer. Per aquest motiu han organitzat una gran festa de naixement i babyshower on han invitat a tot el poble d’Agramunt. Tres dies de festa per celebrar i descobrir aquest nou membre de la família.

De l'1 al 19 de febrer

 • 9è Concurs de Tapes, on bars i establiments d’Agramunt tenen l’ingredient principal de la ceba, simbolitzant la imatge del Carnaval, la Xurripampi

Dilluns 17 de febrer

 • Taller infantil de màscares a l’Espai Cívic de 17:30h a 18:30h. Infants de 3 a 5 anys. Inscripció prèvia al mateix Espai Cívic. Activitat gratuïta.

Dimarts 18 de febrer

 • Taller infantil de màscares a l’Espai Cívic de 17:30h a 18:30h. Infants de 6 a 12 anys. Inscripció prèvia al mateix Espai Cívic. Activitat gratuïta.

Dimecres 19 de febrer

 • Reunió de jurats de tots els grups participants a la Rua del Carnaval Agramunt 2020. Es donaran les últimes instruccions per participar a la rua (21h a la Sala de plens de l’Ajuntament)

 

 • Durant el matí - Carnaval infantil. El Rei Carnestoltes, la seva cort de dòminos, la reina Xurripampi, recolliran els nens als centres escolars i faran una rua infnatil pels carrers d’Agramunt. Un cop arribats al pavelló firal hi haurà xocolatada per tots els nens i espectacle infantil amb el grup d’animació La Cremallera Teatre, Quina Ballaruca!
 • A les 21:00 hores - Naixement de l’infant del Rei Carnestoltes i la Reina Xurripampi. Descobrim com serà el nou membre de la família reial
 • A partir de les 22h de la nit - Sopar Babyshower, descobrirem el sexe del fill/a dels reis. Serà un sopar amb moltes sorpreses. (Preu del sopar: 14€. Amb descompte Carnet Jove: 12€. Preu infantil fins als 11 anys: 6€)
 • A les 00.00h de la nit - Concert amb RUC’N’ROLL i BANDA NEON, al pavelló firal. Entrada gratuïta. Si no vas disfressa’t, hauràs de pagar 5€ per entrar.
 • Al canvi de grups, Concurs de Disfresses Casolanes al pavelló firal

Durant tot el matíConcurs d’Establiments i Carrers

A les 18:00 horesConcentració de carrosses i comparses | Plaça Fondandana

A les 19:00 horesTret de sortida a la Rua del Carnaval 2020

A partir de les 00 hores - Ball de Carnaval amb l’orquestra SWING LATINO + DR BRUJO i fi de festa amb DJ. A la mitja part, al voltant de les 02h es farà l’entrega de premis de tots els concursos. Entrada gratuïta.

 

A les 18:00 hores - Concentració a la plaça Fondandana per acompanyar el Rei Carnestoltes al seu judici. Comitiva del carnaval amb xaranga

A les 19:00 hores - Judici del Rei Carnestoltes a la plaça del Mercadal

A continuació, enterrament de la sardina. Hi haurà entrepà de sardina per a tothom que ho desitgi. Mentre la gent fa cua es farà la projecció d’un vídeo resum de tots els actes del Carnaval 2020.

La Reina Xurripampi decideix cada any que s’ha de fer cada dia de la setmana de carnaval. Unes consignes que segueixen els centres escolars i tots els agramuntins.

 • Dilluns 17: Si la setmana bé vols començar, un pitet net has de portar
 • Dimarts 18: Si la benvinguda a l’infant vols donar, la cara pintada hauràs de brillar
 • Dimecres 19: Si els bolquers no li vols canviar, la roba del revés t’has de posar
 • Dijous 20: Si el rei i la xurri vols felicitar, amb pijama tot el dia hauràs d’anar
 • Divendres 21: Si el naixement vols celebrar disfressa’t i a ballar

Concurs de disfresses casolanes (divendres)

En aquest concurs es valora la imaginació i la creativitat per fer disfresses casolanes. Es pot participar en tres categories: individual, parella i grup. La temàtica de les disfresses es completament lliure.

El premis seran els següents:

 1. Categoria Individual: 50€
 2. Categoria Parella: 100€
 3. Categoria Grup: 150€

Concurs d’establiments i carrers (durant el cap de setmana)

Poden participar-hi tots els comerciants independentment del sector comercial al que es dediquin i tots els carrers de la vila. El motiu i els materials són completament lliures, no han de tenir cap relació amb el tema del Carnaval. Es pot participar en una sola categoria:

 • A la millor ambientació es donarà 3 premis als establiment que obtinguin més puntuació.
  • PRIMER PREMI: 150€
  • SEGON PREMI: 100€
  • TERCER PREMI: 50€

Rua Carnaval 2019 (dissabte tarda)

Els premis seran els següents:

COMPARSES: es premiaran les 3 millors comparses i les comparses que tinguin més puntuació fins al 10è lloc:

 1. PRIMER PREMI: 300€
 2. SEGON PREMI: 250€
 3. TERCER PREMI: 200€
 4. **Del 4rt lloc al 10è més ben puntuat: 180€

CARROSSES: es premiaran les 3 millors carrosses:

 1. PRIMER PREMI: 400€
 2. SEGON PREMI: 350€
 3. TERCER PREMI: 300€

MILLOR VEHICLE  TRACCIÓ MOTORA: UN ÚNIC PREMI de 150€

MILLLO VEHICLE TRACCIÓ ANIMAL/HUMANA: UN ÚNIC PREMI de 150€


Tots els grups rebran 100€ només per participar a la Rua del Carnaval d’Agramunt

El sistema de valoració dels diferents grups s’estableix amb una puntuació del 10 (més punts) a l’1 (menys punts) per a la categoria de comparsa i del 3 (més punts) a l’1 (menys punts) a les categories de carrossa i vehicle. Guanyaran els grups que obtinguin la puntuació més alta. El jurat estarà format per un representant de cada grup inscrit i el seu veredicte és inapel·lable.

megabanner2_espectacles

Agenda

juliol

dl dt dc dj dv ds dg
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 

Enquesta

Creus que s'hauria de fer un confinament més estricte al territori lleidatà?