'Ossos', un viatge a l'època medieval de la mà de l'antropologia física

Esdeveniment

'Ossos', un viatge a l'època medieval de la mà de l'antropologia física

Patrocinadors: 
Sense programacions vigents
Compra d'entrades
Encara sense vots
Arriba a Solsona l’últim muntatge expositiu itinerant del Museu d’Arqueologia de Catalunya, a través d’Arqueoxarxa i la Diputació de Barcelona. L’exposició “Ossos: un viatge a l’època medieval de la mà de l’antropologia física” ens apropa a les condicions de vida de les poblacions catalanes entre els segles VIII i XV a través de l’estudi de les restes d’esquelets localitzades en jaciments arqueològics bàsicament de la Catalunya Central.

El recorregut expositiu explica com vivien i morien els nostres avantpassats de l’edat mitjana i aprofundeix en diferents aspectes de la seva vida a partir de la utilització de diverses tècniques de l’antropologia física –la ciència que estudia les restes òssies– i la paleopatologia –la ciència que estudia les malalties que van patir persones o animals del passat. 70 objectes patrimonials entre esquelets, cranis, ossos d’extremitats i d’altres elements contextuals per mostrar com i quin tipus d’informació es pot obtenir a partir de les restes òssies.

Una part important dels monuments i necròpolis presentades en aquesta mostra varen ser estudiades en col·laboració per membres del laboratori de paleopatologia i paleoantropologia del Museu d’Arqueologia de Catalunya i foren excavats pel Servei del Patrimoni Arquitectònic Local (SPAL) de la Diputació de Barcelona i per altres centres d’investigació i empreses.

Horaris:

  • Dimarts a dissabte: d'11 a 18:30h
  • Diumenges i festius: d'11 a 14:00h

megabanner2_art_cultura

Agenda d'activitats

juliol

dl dt dc dj dv ds dg
 
 
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 
 
 
 

Enquesta

Com passes les vacances d'estiu?