Rakhmàninov 2 i la Quarta de Brahms. Iván Martín & Orquestra Simfònica Camera Musicae

Esdeveniment

Rakhmàninov 2 i la Quarta de Brahms. Iván Martín & Orquestra Simfònica Camera Musicae

Sense programacions vigents
Compra d'entrades
Encara sense vots

En aquest programa trobem reunits dos compositor desubicats del seu temps, Johannes Brahms i Serguei Rakhmàninov. El primer considerat un clàssic entre els romàntics i el segon, el més romàntic entre els clàssics russos. El propi Rakhmàninov es considerava un fantasma errant en un món alienígena.

Un altre punt de connexió entre ambdós compositors són els traumes de les primeres simfonies. Brahms no es va atrevir a escriure una simfonia fins als 43 anys, pressionat per l’ombra del gran Beethoven. El trauma de Rakhmàninov va arribar després del desastre de l’estrena de la primera simfonia que el va portar a tres anys de depressió i bloqueig creatiu.

Aquest Concert per a piano núm. 2 és l’obra que va retornar el compositor rus amb gran èxit al panorama musical. Moltes de les melodies dels seus tres moviments formen part ja de la cultura popular gràcies a cançons com I Think of You i Full Moon and Empty Arma de Frank Sinatra o All by Myself versionada per Celine Dion. Remarcable també l’efecte de campanes a l’inici, molt característic en obres d’altres autors com Aleksandr Borodin o Modest Mússorgski.

Després d’atrevir-se, Brahms, a escriure la primera simfonia, la quarta va arribar relativament aviat. La va composar a l’estiu de 1884. El moment més destacat és la passacaglia del darrer moviment basada en la ciaconna de la Cantata 150 de Johann Sebastian Bach, Meine Tage in den Leiden.

megabanner2_espectacles

Agenda

abril

dl dt dc dj dv ds dg
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30