Setmana Europea de la Mobilitat

Esdeveniment

Setmana Europea de la Mobilitat

Sense programacions vigents
Compra d'entrades
Encara sense vots
Del 16 al 22 de setembre se celebra a Catalunya la Setmana Europea de la Mobilitat que promou hàbits de mobilitat més sostenibles, segurs i saludables com són els desplaçaments a peu, en bicicleta, en transport públic o amb vehicle elèctric, així com visualitzar els canvis possibles en l’ús de l’espai públic, millorar la qualitat de l’aire i la reducció de la contaminació. Amb el lema ‘Camina amb nosaltres!’, la Setmana del 2019 ens anima a moure’ns de manera sostenible, saludable i segura: caminar o anar en bicicleta són activitats beneficioses no només per a la nostra salut i per al medi ambient, sinó també per la nostra butxaca!

Dimarts 17 i dimecres 18

Enquesta sobre mobilitat als campus universitaris, per tal de conèixer com és la mobilitat dels estudiants i promoure els desplaçaments sostenibles. Els enquestadors són alumnes de cicles formatius d’Educació Ambiental.

Dijous 19

L’escola Ciutat Jardí acollirà les activitats de promoció de la mobilitat escolar segura, que es duran a terme al carrer, davant del centre, i que inclouen una enquesta sobre mobilitat a l’alumnat i el muntatge d’un macromural amb la representació gràfica sobre el seu ús dels mitjans de transport. També s’aprofitarà per fer sonometries, per mesurar el soroll dels vehicles al voltant del centre, comparant el soroll en un carrer pacificat i un amb vehicles.

Divendres 20

Presentació d’una nova edició de la Campanya “Puja a l'autobús” per difondre l’ús del transport públic entre els infants. També s’oferiran dades sobre l’evolució del transport de viatgers i del servei de Transport a demanda a l’Horta.

Dissabte 21

Parking Day. Es buidaran espais d’estacionament en carrers de diferents barris que seran ocupats per establiments comercials, entitats i associacions per fer-hi activitats. La iniciativa té com a objectiu reivindicar que l’espai que deixen lliure els vehicles pot tenir molts altres usos cívics i socials. La major part d’activitats es concentraran a la Zona Alta, on una quinzena de botigues sortiran al carrer i hi haurà activitats musicals, però també hi haurà espais de difusió per a entitats a diferents barris, la instal·lació d’un taulell d’escacs gegant al Clot i una pista de ball de swing a l’aparcament del Rectorat, entre altres iniciatives. Davant de la Paeria també hi haurà un espai informatiu sobre el Parking Day.

Diumenge 22

Lleida recupera l’activitat de l'Open Street Day - Dia sense cotxes, destinada a donar el protagonisme per un dia als mitjans més sostenibles de transport i a les activitats culturals, esportives, comercials i d’hostaleria, que per un dia recuperaran espais que habitualment ocupen els vehicles. Tindrà lloc als carrers Rambla Ferran, avinguda Blondel, Rambla d’Aragó, Balmes, Prat de la Riba, Corregidor Escofet, Doctora Castells, Hostal de la Bordeta i Ignasi Bastús. Entre les 18.30 i les 19.00 hores s’anirà reobrint progressivament el pas de vehicles en tots els carrers afectats.

La intenció de la jornada és omplir aquests carrers d’activitats per conscienciar de la necessitat d’una mobilitat més sostenible. Algunes de les activitats que tindran lloc seran les següents:

  • La instal·lació d’un circuit a Rovira Roure perquè qui vulgui pugui provar patinets elèctrics i informar-se sobre aquest mitjà de transport
  • Circuit per a vehicles elèctrics infantils al carrer Balmes. Es sortejarà un patinet elèctric entre les persones interessades
  • Un autocar històric a Prat de la Riba on es faran xerrades sobre vehicles de mobilitat personal i les ordenances municipals
  • Activitats esportives i d’oci a la rambla de Balàfia com ara bitlles, zumba, escacs, volei i un vermut al carrer
  • Actuació musical al carrer a la plaça Espanya
  • Vermut amb DJs a Doctora Castells
  • Mercadet al carrer dels comerciants de la Bordeta i activitats de cultura popular com batukada, grallers, twirling i capgrossos al carrer Hostal

A més, diumenge prendrà el carrer una Pedalada Popular pels carrers de Lleida amb sortida i arribada a la Rambla Ferran, on també hi haurà activitats al carrer com ara animació, zumba, jocs d’educació viària i servei gratuït de reparació de bicicletes. Comptarà amb el següent recorregut circular de 6 kilòmetres, que transitarà els carrers Rambla Ferran- Príncep de Viana - Prat de la Riba- Balmes-Rambla d’Aragó- avinguda de Catalunya- Pont de la Universitat- avinguda de l’Estudi General- Doctora Castells- avinguda d’Alacant- Camí de Picos- Victoriano Muñoz- Princep de Viana- Rambla Ferran. 

De 9.30 a 10.30 hi haurà la recollida de matrícules, amb obsequi pels 400 primers, i a les 11.00 hores, la sortida. A l’arribada de la Pedalada s’oferirà un avituallament a tots els participants.

megabanner2_art_cultura

Agenda d'activitats

febrer

dl dt dc dj dv ds dg
 
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
 

Enquesta