L'arribada de la primavera eleva l'alerta per dermatitis atòpica entre els més joves

Tel: 973 266 300
Logo Vithas
VITHAS LLEIDA Carrer Bisbe Torres, 13 · 25002 Lleida · Tel: 973 266 300

L'arribada de la primavera eleva l'alerta per dermatitis atòpica entre els més joves

dimarts 12 de març 2024

Amb l'arribada de la primavera el 20 de març de 2024, aquesta estació porta amb si no només el despertar de la natura sinó també reptes particulars per als qui pateixen dermatitis atòpica. Aquesta afecció, una de les més comunes entre els problemes dermatològics infantils, afecta el 10-20% dels nens espanyols, segons l'Acadèmia Espanyola de Dermatologia i Venereologia. Amb una major incidència en nenes i començant sovint abans dels 5 anys, la primavera exigeix una preparació especial per gestionar-la adequadament.

Impacte de la primavera en la dermatitis atòpica

La primavera pot intensificar els símptomes de la dermatitis atòpica a causa dels al·lèrgens estacionals. Segons la Dra. Mª Reyes García, dermatòloga de Vithas Lleida, la primavera porta amb si un augment notable en els nivells de pol·len i altres al·lèrgens en l'aire, cosa que "pot intensificar els brots de dermatitis atòpica, augmentant la sensació de picada i l'aparició de lesions a la pell en els nens. És essencial que els pares i cuidadors estiguin informats i preparats per abordar aquests desafiaments estacionals..

La dermatitis atòpica es manifesta a través d'una intensa picada que pot interrompre el son i disminuir la qualitat de vida dels petits. Les lesions de la pell, que varien des de plaques eczematoses fins a sequedat i rugositat, poden exacerbar-se amb la presència augmentada d'al·lèrgens durant la primavera. "Identificar aviat aquests símptomes i començar el tractament adequat és crucial per mitigar el malestar i evitar exacerbacions severes", subratlla la Dra..

Com prevenir i tractar la dermatitis atòpica

A mesura que ens acostem a l'inici de la primavera, és vital adoptar estratègies per minimitzar l'impacte dels al·lèrgens estacionals en els nens amb dermatitis atòpica. Algunes recomanacions de la Dra. García inclouen mantenir la pell ben hidratada, usar roba de cotó suau, evitar l'exposició directa a al·lèrgens coneguts i consultar regularment el dermatòleg per ajustar el tractament segons sigui necessari.

D'altra banda, l'atenció a la dermatitis atòpica ha evolucionat considerablement, enfocant-se a mantenir la pell ben hidratada i ajustar l'entorn domèstic per reduir els brots. "Adoptar un enfocament proactiu és clau per manejar efectivament els episodis aguts i millorar la qualitat de vida dels nens afectats", destaca la Dra. Aquest enfocament integral assegura que, malgrat els desafiaments que presenta la primavera, amb atenció adequada i suport, els infants amb dermatitis atòpica puguin gaudir d' aquesta estació florent.

Vithas Lleida, garantia d'enfocament proactiu en prevenció dermatològica

Amb l'objectiu d'enfrontar els reptes que la primavera imposa als nens amb dermatitis atòpica, l'Hospital Vithas Lleida proporciona consultes especialitzades en dermatologia pediàtrica. Aquestes consultes ofereixen assessorament personalitzat i tractaments actualitzats, dissenyats per minimitzar l'impacte de l'estació en els afectats. La Dra. Garcia convida les famílies a buscar el consell dels seus especialistes, assegurant que, amb el pla de tractament correcte i l'orientació adequada, és possible reduir significativament els efectes de la primavera, permetent així que els infants gaudeixin plenament d'aquesta època de l'any.

Aquest enfocament cap a la prevenció i la personalització del tractament evidencia el compromís de l' Hospital Vithas Lleida amb la millora de la qualitat de vida dels infants afectats per dermatitis atòpica. En abordar aquesta condició de manera proactiva, el centre s' estableix com un recurs indispensable per a les famílies, brindant suport i solucions efectives davant els desafiaments que presenta la primavera.

← Tornar
© Vithas · Tots els drets reservats · Avís legal ·
VITHAS LLEIDA Carrer Bisbe Torres, 13 · 25002 Lleida · Tel: 973 266 300