'Poètica de la Geometria Pura' a la Fundació Vallpalou

Tel: 973 254 937
FUNDACIÓ VALLPALOU C/. Roger de Llúria, 2 baixos · 25005 LLEIDA, Lleida · Tel: 973 254 937

'Poètica de la Geometria Pura' a la Fundació Vallpalou

dijous 03 de setembre 2020
Poètica de la Geometria Pura - Artur Aguilar
Poètica de la Geometria Pura - Artur Aguilar
Poètica de la Geometria Pura - Artur Aguilar

La Fundació Vallpalou acull l'exposició 'Poètica de la Geometria Pura' del pintor i dibuixant, Artur Aguilar. La inauguració tindrà lloc el dijous 17 setembre a les 19 h. L'acte serà comissariat per Pilar Parcerisas, la nova directora del programa d'exposicions i activitats. Des de l'organització s'apel·la pel compliment de totes les mesures de seguretat per tal d'evitar els contagis de la Covid-19.

La Fundació Vallpalou de Lleida ha iniciat nova etapa de programació d’exposicions i activitats sota la direcció de Pilar Parcerisas, crítica d’art, historiadora de l’art i comissària d’exposicions independent. El cicle 2020 porta per títol “Tan lluny, tan a prop”, i posa en consideració la contribució d’alguns artistes rellevants que es van donar a conèixer en la dècada dels 80 i 90.

Després de la primera exposició dedicada a l’artista i escenògraf Pep Duran amb el títol Dibuixar els dies, ara és el torn de l’artista Artur Aguilar, que encapçala l’aposta de l’art català per la pintura abstracta geomètrica amb l’exposició La poètica de la geometria pura que s'inaugura dijous 17 de setembre a les 19h. L’exposició presenta 54 pintures, algunes de gran format, que van cronològicament des del 1987 al 2017, el que es pot considerar una mini antològica de l’artista. S’acompanya del Llibre d'artista Seven numbers from the Arcs 64H series (2017). 

En aquesta mostra, el pintor Artur Aguilar troba la geometria euclidiana en la natura, l’equilibri que hi ha a l’interior de la natura a partir de la secció àuria. Però aquest no és un fet estàtic en la natura, sinó també dinàmic, com ho mostra el moviment d’un falcó que vola en sentit descendent fent un espiral logarítmica. Ha posat l’espai pictòric al servei de les regles matemàtiques que regeixen la naturalesa i la secció àuria o nombre d’or que el Renaixement vincula a la idea de proporció i bellesa perfectes. Combina l’esperit constructiu de l’espai amb la vibració òptica del color que dóna calidesa i emoció a aquestes sèries modulars i minimalistes.

← Tornar