Comencen els treballs en el poblament iber de La Saira-Almacelles

Museu d'Arquitectura i Urbanisme "Josep Mas Dordal"
MUSEU D'ARQUITECTURA I URBANISME "JOSEP MAS DORDAL" Carrer Pitàgores, 2 · 25100 ALMACELLES, Lleida · Tel: 973 742 001
Localització

Comencen els treballs en el poblament iber de La Saira-Almacelles

divendres 16 de març 2018

Els elements patrimonials externs d'Almacelles representen també una part de l'oferta del MAU, la descoberta dels substrats històrics. Per això estem contents que l'Ajuntament d’Almacelles, en col·laboració amb la Diputació de Lleida, hagi iniciat una campanya de prospecció arqueològica al jaciment iber del barri de La Saira, excavacions que posaran al descobert en una primera fase algunes de les construccions i espais que en definien l'enclavament.

Les tasques d’excavació al jaciment ibèric de la Saira al tossal de la Caperutxa que s’estan duent a terme del 15 al 29 de març, consisteixen en una intervenció al vessant "sud" on apareixen els murs del poblat iber que podrien datar-se d'entre els segles V al I AEC el que seria la primera edat del ferro ibera; hi apareixen un mur al que si entreguen altres de perpendiculars, delimitant-ne uns espais que correspondrien a les cases del poblat construït en forma terrassada.

És previst de fer-hi, també, una actuació a la vessat "est" on ja fa uns anys s'hi van descobrir dos forns i un tram de possible emmurallat.

Amb aquesta intervenció es pretén de documentar-ne la magnitud del jaciment, la seva potència estratigràfica, i estudiar-ne els material que vagin apareixent per tal de poder concretar-ne en les cronologies el que en definitiva permetrà poder conèixer de manera més complerta el que va ser l’època ibera al municipi d'Almacelles.

Amb aquestes primeres tasques de prospecció tot fa pensar que que ens trobem davant d’un poblat que en el seu temps podia ser un enclavament prou important més ben conservat del que en un principi es podia sospitar. 

← Tornar
© Museu d'Arquitectura i Urbanisme "Josep Mas Dordal" · Tots els drets reservats · Avís legal ·
MUSEU D'ARQUITECTURA I URBANISME "JOSEP MAS DORDAL" Carrer Pitàgores, 2 · 25100 ALMACELLES, Lleida · Tel: 973 742 001