L'Orquestra Julià Carbonell i l'estrena de l'Oda tanquen el Centenari del Teatre L'Amistat de Mollerussa

Tel: 973 711 231
Teatre L'Amistat Mollerussa C/. Ferrer i Busquets, 90-92 · 25230 MOLLERUSSA, Lleida · Tel: 973 711 231

L'Orquestra Julià Carbonell i l'estrena de l'Oda tanquen el Centenari del Teatre L'Amistat de Mollerussa

dimecres 10 de abril 2024

El Teatre L’Amistat conclourà les celebracions del seu centenari amb un concert especial de l’Orquestra Simfònica Julià Carbonell de les Terres de Lleida (OJC) aquest diumenge, dia 14, a les 7 de la tarda. Aquesta actuació destaca per incloure l'estrena de la peça "Oda a L’Amistat", encarregada per l’Ajuntament de Mollerussa al compositor local Rafael Moreno, amb lletra de l’escriptor Jaume Suau. L'alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, va destacar que aquesta comissió cultural busca ser "una proposta eterna" i un reconeixement al talent local dels artistes.

Moreno va explicar el "repte" de compondre una obra per a orquestra amb soprano i piano solistes, destacant l’aspecte emotiu de la peça que reflecteix tant l'amistat com l'homenatge al Teatre L’Amistat. D'altra banda, Suau va expressar la seva gratitud i va subratllar la importància del teatre com a centre de convivència a la ciutat.

A més de l'estrena de "Oda a L’Amistat", el concert, amb entrada gratuïta, inclourà peces com "La clemenza di Tito" de Mozart i la 7a Simfonia de Beethoven. Alfons Reverté dirigirà l’OJC, amb la participació del Cor Stabat Mater, dirigit per Dolors Ricart, i el Cor de Nois de l’Escola de Música de Mollerussa, sota la direcció de Josep Miquel Mindan.

D'altra banda, el Teatre L’Amistat acollirà avui, dimecres, a les 8 del vespre, la presentació de "Glitch", guanyador del 35è Premi de Novel·la Breu Ciutat de Mollerussa, escrit per Raquel Casas. Aquesta obra, una paròdia de la deshumanització en la postmodernitat, aborda temes com la intel·ligència artificial i la robotització humana. La presentació comptarà amb la participació de l’autora, juntament amb l’alcalde de Mollerussa, Eulàlia Pagès de Pagès editors, i Anton Not, filòleg.

← Tornar
© Teatre L'Amistat Mollerussa · Tots els drets reservats · Avís legal ·
Teatre L'Amistat Mollerussa C/. Ferrer i Busquets, 90-92 · 25230 MOLLERUSSA, Lleida · Tel: 973 711 231