Actualitat

Acord entre Foment i Generalitat per desdoblar la N-240 de Lleida a les Borges

SEGREcom
06-09-2014
  • Acord entre Foment i Generalitat per desdoblar la N-240 de Lleida a les Borges

Després de més de 15 anys de reivindicacions del territori per prendre mesures que palien l'alta sinistralitat de la N-240, finalment, el ministeri de Foment, la Generalitat i la concessionària de l'AP-2, Abertis, han arribat a un principi d'acord per desdoblar i convertir en autovia el tram de Lleida a les Borges, desencallar el tram entre Montblanc i Valls i establir un sistema de bonificacions per a camions i turismes a l'autopista entre Montblanc i les Borges. Així ho va assegurar ahir el conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, a Lleida, on va clausurar les jornades sobre canals de reg i es va reunir amb els alcaldes del Segrià. Vila va indicar que l'acord quedarà conclòs aquest mateix any (queden pendents alguns detalls sobre els percentatges de bonificació i compensació a Abertis) perquè entri en vigor a partir del 2015. L'execució de les obres també és prevista per al bienni 2015-2016.

El desdoblament de Lleida a les Borges costarà 100 milions d'euros i preveu la construcció de la variant de Juneda. Així mateix, comportarà la restricció del trànsit de camions i la seua desviació per l'AP-2 de les Borges a Montblanc una vegada acabat el desdoblament dels 25 quilòmetres entre la capital del Segrià i la de les Garrigues. Vila va indicar que no hi haurà desdoblament en l'esmentat tram perquè no està justificat. "L'AP-2 discorre paral·lela a la N-240 i aquest tram està infrautilitzat", va assenyalar. Les bonificacions per als camions a tota l'AP-2 entre Lleida i el Vendrell seran d'un 50% per al trànsit regional intern i d'un 35% per als vehicles de passada. Les bonificacions per als turismes s'establiran ben aviat. Els descomptes s'aplicaran abans que s'acabi l'any.

El tram entre Montblanc i Valls comportarà una inversió de 136 milions i contempla la construcció del túnel al coll de Lilla. El finançament de l'obra serà publicoprivada i l'avançarà Abertis.

En l'actualitat, només hi ha 8 quilòmetres de l'A-27 entre Tarragona i el Morell i està en execució el trajecte fins a Valls.

Comparteix

Altres notícies del dia

Enquesta

Penses que s’hauria d’obrir l’oci nocturn?