Actualitat

Ajuntaments i Diputació avalen de forma massiva el 9-N, i el PSC, dividit

SEGREcom
23-09-2014
  • Ajuntaments i Diputació avalen de forma massiva el 9-N, i el PSC, dividit

Les corporacions locals de Lleida van avalar ahir de forma massiva la convocatòria de la consulta sobiranista del 9 de novembre amb l'aprovació de desenes de mocions de suport a la llei de Consultes i al referèndum que impulsa l'arc nacionalista i independentista al Parlament. La Diputació va aprovar un document en aquesta línia en el qual acorda també facilitar tots els recursos necessaris per fer-la possible i fa una crida a la participació. També es mostra el suport al president, Artur Mas, en aquest procés que s'entén com a conseqüència d'una llei aprovada pel Parlament per voluntat majoritària. La moció va rebre 16 vots a favor: 13 de CiU, dos d'ERC i un del PSC de la mà de l'alcalde de Torres de Segre, Josep Ramon Branzuela. Al contrari, l'exalcalde de Balaguer, el també socialista Miquel Aguilà, va votar en contra després de fer un al·legat particular per "no voler ser còmplice d'una situació en la qual Catalunya hi sortirà perdent". Els altres cinc diputats del PSC es van abstenir i els dos del PP hi van votar també en contra.

El president, Joan Reñé, va criticar que "a l'Estat espanyol, sobre els drets dels catalans s'acostuma a sentenciar abans de jutjar". La divisió del vot socialista es va repetir en diversos municipis. A Ponts o a Les, els regidors del PSC, PM o UA van votar també a favor de la moció, mentre que a Lleida ciutat farà un ple el dia 30 (vegeu el desglossament lateral). L'Associació de Municipis per la Independència va xifrar a les cinc de la tarda en 133 els consistoris de Lleida que han convocat un ple per tal de votar la moció sobiranista.

Tanmateix, fonts dels partits van elevar aquesta xifra a 215 ajuntaments dels 231 de Lleida (més d'un 90%), inclosos tots els de les comarques del Solsonès, l'Urgell (tret de Sant Martí), els Pallars o el Pla d'Urgell. Els plens seguiran els pròxims dies.

Comparteix

Altres notícies del dia

Enquesta