Actualitat

Alerta a Alacant a causa d'un possible cas d'ebola

SEGREcom
17-08-2014

La conselleria de Sanitat del País Valencià va activar ahir de manera preventiva el protocol d'actuació contra l'ebola després de ser atès a les urgències de l'Hospital General d'Alacant un pacient amb possibles símptomes. Segons va informar la conselleria en un comunicat, el pacient va ser derivat a l'Hospital Sant Joan d'Alacant davant de la sospita d'un possible cas d'ebola. El pacient, d'origen nigerià, roman ingressat a l'hospital, clínicament estable, en una àrea d'aïllament. Es tracta d'un pacient el quadre clínic i epidemiològic del qual podia correspondre a l'esmentada malaltia. Segons la conselleria, s'han enviat a analitzar les proves del pacient a l'Institut de Microbiologia, que confirmaran o descartaran el cas. Les mateixes fonts van afirmar que, amb l'activació del protocol, "la població està protegida d'un possible contagi".

D'altra banda, un milió de persones es troben aïllades a l'espera de saber si estan encomanades als tres països més afectats per l'epidèmia: Guinea, Sierra Leone i Libèria. La gravetat de la situació els ha portat a tancar fronteres i prendre mesures que impliquen el tancament de botigues i mercats.

D'altra banda, el Servei Madrileny de Salut ha tramès als centres sanitaris un protocol d'actuació per a casos sospitosos d'ebola, que estableix que els metges han d'aïllar el pacient sense entaular contacte físic amb ell i avisar el servei d'Emergències 112 per al seu trasllat a l'hospital.

Comparteix

Altres notícies del dia

Enquesta

Creus que s'hauria de fer un confinament més estricte al territori lleidatà?