Actualitat

Anticorrupció investiga la Paeria per l'última concessió del Larida i dietes

SEGREcom
05-03-2015
  • Anticorrupció investiga la Paeria per l'última concessió del Larida i dietes

Quatre funcionaris de l'Oficina Antifrau de Catalunya i tres de la Fiscalia Anticorrupció es van personar ahir cap a les 11.00 hores a la secretaria general de l'ajuntament de Lleida per demanar una prolixa documentació després que hagin obert sengles investigacions arran de les denúncies -no al seu nom, sinó aportant documentació, segons va precisar ella mateixa- presentades per l'extinent d'alcalde Marta Camps en els últims mesos. La coincidència en el temps va ser casual, no coordinada, segons una portaveu d'Antifrau.

Tant Camps com l'alcalde, Àngel Ros, van explicar que Anticorrupció va sol·licitar els expedients i documentació relacionada amb l'última pròrroga de la concessió de la discoteca Larida a Gardeny atorgada a Adaix de Negocis l'estiu passat, així com de dietes i regals d'alcaldia. Camps va indicar que al desembre va donar compte a Anticorrupció de presumptes irregularitats pel fet que l'equip de govern eximís al juny la concessionària, a través d'un decret d'alcaldia, de pagar 281.000 euros de l'import total que havia d'aportar d'acord amb les condicions aprovades pel ple al maig. Ros va assenyalar que l'únic que es va fer va ser restar l'import corresponent a l'espai no utilitzat. "Està tot ben fet, no hi ha cap irregularitat", va afirmar. "Es va fer un vestit a mida de la concessionària", va dir Camps, que va opinar que hi podria haver un possible "tracte de favor".

Pel que fa a les dietes, Ros va subratllar que la documentació demanada és sobre qüestions com els viatges a Hannover i els regals de corbates i fulards criticats per Camps i també de les seues dietes com a alcalde, mentre que aquesta va dir que se centra en les dietes percebudes per Ros quan a banda d'alcalde era diputat al Parlament i en les retribucions complementàries que percep. Ros va afirmar estar "molt tranquil" perquè "tot s'ha fet amb la legalitat més estricta i només s'ha compaginat el que és legal". Va afegir que confia que "tot acabarà en res" perquè els expedients s'ajusten a la legalitat i veu sense base les denúncies de Camps. Aquesta, en canvi, va destacar que Anticorrupció només actua si veu indicis de delicte.

Quant a Antifrau, els seus tècnics van clonar tot el contingut dels ordinadors que utilitzava Camps al seu despatx del palau de la Paeria i al del Pal·las, després que aquesta denunciés un presumpte espionatge tant als seus correus electrònics com en comunicacions per telefonia mòbil.

Posteriorment, es van traslladar a la seu del departament d'informàtica al quarter de la Guàrdia Urbana. En aquest sentit, Ros va indicar que, "que jo sàpiga, a la Paeria no hi ha hagut cap espionatge i crec en la professionalitat del personal del departament". Ros també va afirmar que va donar ordre als funcionaris municipals de cooperar al màxim tant amb Anticorrupció com amb Antifrau.

assumptes clau

La reducció de l'import a pagar per la pròrroga del Larida de l'any passat i dietes d'alcaldia

Comparteix

Altres notícies del dia