Actualitat

Aran cita a l'Ultra Trail 400 atletes

11-08-2014
  • Aran cita a l'Ultra Trail 400 atletes

L'Ultra Trail Val d'Aran ha reunit aquest cap de setmana, en la segona edició, 400 atletes, que han pogut elegir entre els tres recorreguts que l'organització posava a la seua disposició: el de 17 quilòmetres (Short Trail), el de 47 (Trail) i el de 99 (Ultra Trail). La competició ha discorregut a través de camins i pistes de la Val d'Aran, passant per una de les muntanyes mítiques de la geografia aranesa com el Montarto. L'organització de la prova és de Lleida World Extrem i l'ajuntament de Naut Aran i la carrera de 99 km té, a més, un desnivell positiu acumulat de 6.100 metres.

El triomf es va decidir pràcticament amb la photo finish i la victòria va ser per a Alfonso Rodríguez, que va recórrer els 99 quilòmetres en un temps de 15 hores, 10 minuts i 42 segons, el mateix que va fer el segon classificat, Álex Izquierdo. La tercera posició va ser per a Raúl Hernández, amb 15 hores i 32 minuts, mentre que la quarta plaça va ser per a l'aranès Jaime Arribas, que hi va invertir 16 hores, 5 minuts i 17 segons. En dames, la victòria va correspondre a Teresa Forn, amb un temps de 21 hores, 1 minut i 49 segons.

En la cursa de 47 quilòmetres es van imposar Eliseo Bodelón i Montse Bacardit, mentre que en la distància més curta, la de 17 quilòmetres, van vèncer David Pérez i Marta Cester.

El conselher d'Esports d'Aran, Marcos Viló, va destacar la importància de la prova i que "amb un esdeveniment d'aquesta magnitud a l'estiu la Val d'Aran compta amb dos cites importants anuals, la Marxa Beret i l'Ultra Trail".

tres distàncies

A més de la carrera llarga, els participants podien triar el recorregut de 47 o el de 17 km