Actualitat

Arranquen les rebaixes d'estiu amb ofertes que arriben fins al 70%

SEGREcom
02-07-2014
  • Arranquen les rebaixes d'estiu amb ofertes que arriben fins al 70%

Les rebaixes van arribar ahir a Lleida després d'una temporada amb menys vendes que l'any anterior. Així, el primer dia es va presentar amb ofertes que arribaven fins al 70% i va registrar una afluència de clients molt similar a la de les últimes temporades. D'entre les diferents ofertes, els compradors podien trobar uns pantalons de 45,95 € rebaixats a 19,95 € o un vestit de 81 € a 56,90 €.

Els comerços preveuen facturar més i que les rebaixes se saldin amb un 5% o un 10% més de vendes respecte a l'any passat. Argumenten que l'estiu ha tardat a arribar i que això ha comportat que els clients no s'hagin precipitat per fer les compres estiuenques i que hagin esperat fins a les rebaixes.

La presidenta de la Federació de Comerç (FECOM), Maria Rosa Eritja, confia que malgrat que les condicions econòmiques continuen sent poc favorables per a les compres, hi hagi més negoci que l'any anterior. Eritja va assegurar que "encara que la campanya ha sigut justeta, les perspectives per a les rebaixes són millors que les de l'any passat. Hi ha molt producte i moltes ganes".

El fet que el primer dia fos laboral i que el temps no acompanyés va influir perquè l'afluència de clients fos més moderada que en altres ocasions. El president de l'Eix Comercial, Llorenç Gonzalez, va coincidir que la majoria de botigues esperen que es dispari l'afluència de clients durant el cap de setmana.

Tant venedors com clients estan d'acord que la campanya de rebaixes és absolutament necessària malgrat que ara hi hagi outlets i ofertes durant tot l'any. González va explicar que encara que només sigui per una qüestió d'hàbit, els clients s'esperen a les rebaixes per tal de fer grans compres. "Malgrat la crisi i els descomptes permanents, l'1 de juliol sempre hi ha un boom", va assegurar una clienta que passejava per l'Eix Comercial.

Els comerciants també van coincidir que a causa de la crisi s'ha assentat un nou tipus de client que és molt més selectiu i que només comprarà allò que necessita.

Comparteix

Altres notícies del dia

Enquesta

Penses participar en la 25a edició de l'Animac?