Actualitat

Artur Mas aposta per més sòl agrari per garantir el futur de Catalunya

SEGREcom
20-03-2015
  • Artur Mas aposta per més sòl agrari per garantir el futur de Catalunya

El president de la Generalitat, Artur Mas, va remarcar ahir a Mollerussa que Catalunya s'ha de plantejar ja el "repte" d'augmentar la seua superfície de cultiu després de 35 anys d'abandó d'aquest tipus de terres. Mas, encarregat d'inaugurar la 143 Fira de Sant Josep, va alertar que, des de l'inici de la democràcia, Catalunya ha perdut sòl agrari i de pastures, a favor de la massa forestal, que ha passat del 42% al 60%, per la qual cosa "tenim més jardí però menys rebost". D'aquesta manera, va reclamar la necessitat d'augmentar les zones de cultiu perquè "tots els països del món del segle XXI que saben el que es juguen en el futur intenten fer més gran el seu rebost". El president va destacar que aquesta qüestió va lligada amb l'avantprojecte de la llei del sòl agrari que permetrà posar en servei terrenys que actualment no són productius. Malgrat tot, va remarcar que la producció agrícola ha continuat incrementant-se gràcies als avenços tecnològics, perquè "el nostre sector agrari ha tingut la mentalitat de modernització".

Mas també va assegurar que la Generalitat dedicarà més recursos a l'actual PDR per suplir les "mancances" d'inversió del Govern central. "Subdelegada, les coses són com són", va etzibar Mas, ja que l'acte comptava amb la presència de la subdelegada del Govern central a Lleida, Inma Manso. En aquest sentit, va remarcar que el PDR 2007-2013 va registrar un dels "aprofitaments més alts'' de tots els PDR de l'Estat, amb un 90% de rendiment, "mentre que en altres zones no van ser capaços de treure'n profit".

Finalment, el president Mas va destacar la "capacitat d'iniciativa i empenta'' d'una ciutat com Mollerussa, que amb 15.000 habitants és capaç d'organitzar un certamen firal de la magnitud de la Sant Josep i va posar aquesta actitud com a exemple del que "necessita el nostre país en aquests moments per fer coses noves i millors".

titulet

Text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text

Comparteix

Altres notícies del dia