Actualitat

Augmenten un 60% els ajuts a famílies per pagar pis, aigua i llum

SEGREcom
22-08-2015
  • Augmenten un 60% els ajuts a famílies per pagar pis, aigua i llum

Les famílies de la ciutat que han de demanar ajuts puntuals als serveis socials municipals per fer front a despeses d'habitatge, aigua, llum i gas perquè travessen una difícil situació econòmica continuen augmentant. En els primers sis mesos d'aquest any, els ajuts que ha donat la Paeria per aquesta raó s'han incrementat prop del 60% amb relació a l'any anterior, a l'haver-ne atorgat 778, mentre que durant tot l'any passat se'n van donar 1.000. L'alcaldessa accidental, Montse Mínguez, va destacar ahir en una visita als serveis socials de Balàfia que el pressupost de l'ajuntament per a famílies que es troben en risc de vulnerabilitat ha pujat un 30% aquest any, al passar d'una partida de 398.632 euros el 2014 a 516.132 euros.

Canvia el perfil

La majoria d'ajuts han estat destinats a famílies que havien de fer front a despeses d'habitatge, ja sigui hipoteca o lloguer, seguits d'ajuts per a l'adquisició d'aliments i per fer front a despeses de llum, aigua o gas. Mínguez va afirmar que en els últims temps ha canviat el perfil de les persones que acudeixen als serveis socials. Fa pocs anys, la majoria eren immigrants nouvinguts, mentre que ara cada vegada hi ha més persones nascudes a Lleida.

Mínguez va destacar que la Paeria ofereix atenció social al centre cívic de Balàfia, que dóna servei a Pardinyes i el Secà de Sant Pere; al de la Mariola; al de Cappont, on també acudeixen els veïns de la Bordeta i els Magraners, i finalment al centre de Democràcia, que dóna cobertura a tot el Barri Antic.

Comparteix

Altres notícies del dia

Enquesta