Actualitat

Banc dels Aliments sota zero

SEGREcom
17-03-2015
  • Banc dels Aliments sota zero

La situació del Banc dels Aliments de Lleida i d'algunes de les entitats que reparteixen els seus productes entre persones necessitades és crítica. I és que un canvi burocràtic en el pla d'ajuda alimentària de la UE (fins ara es gestionava des de la Política Agrària Comuna i ara ho fa el Fons Social) ha provocat que les tres entregues anuals que es feien des d'Europa fins ara hagin quedat aquest any en només dos, suprimint-se la que havia d'haver arribat el mes de març.

"Suposa entre 150.000 i 200.000 quilos menys i ens obliga a buscar alternatives perquè algunes entitats ja ens han avisat que se'ls han acabat determinats productes (especialment oli, llet i conserves) i que podrien haver de suspendre alguna entrega. El que intentarem és que siguin les menys possibles. Les havíem acostumat a un calendari que ara s'ha alterat i des del novembre no fem cap entrega forta", explica Oriol Berenguer, director del Banc dels Aliments de Lleida.

La principal mesura que ha pres la institució per contrarestar aquest fet és avançar el Recapte de Primavera, que fins ara se celebrava al juny i que aquest any tindrà lloc els dies 17 i 18 d'abril.

Serà en més d'un centenar de punts de recollida i la institució busca ara uns 800 voluntaris per poder cobrir-los.

"També volem agilitzar l'entrega al màxim possible perquè arribi ràpid a les entitats", apunta Berenguer.

Per això, la institució començarà a classificar els productes ja el primer dia de recapte i estrenarà una cinta transportadora al magatzem per distribuir-los en caixes.

A més del Recapte de Primavera, estan previstes altres campanyes com la recollida d'alimentació i productes infantils demà a les guarderies de Lleida ciutat o l'Operació Quilo de Carrefour (10 i 11 d'abril). També fan una crida a empreses perquè facin donacions.

Comparteix

Altres notícies del dia