Actualitat

Bus exprés Lleida-Cervera amb wifi i premsa

SEGREcom
22-11-2014
  • Bus exprés Lleida-Cervera amb wifi i premsa

El departament de Territori i Sostenibilitat posarà en marxa un nou servei de bus exprés entre Lleida i Cervera a partir de l'1 de desembre amb 14 expedicions al dia (set d'anada i set de tornada) de dilluns a divendres. El nou servei comunicarà les dos capitals i farà parada també a Mollerussa, Bellpuig i Tàrrega. Suposarà una millora important en aquest corredor, que té una demanda mensual de 6.700 viatgers i el viatge durarà una hora. El nou servei incorpora noves prestacions de la xarxa exprés.cat com la reducció del temps del viatge en 10 minuts respecte a la línia convencional i tindrà serveis gratuïts de premsa i wifi. A més, també es reestructurarà el servei actual de bus entre aquestes poblacions, que continuarà funcionant, i també alguns dels trajectes s'allargaran fins a Cervera, dotant de més oferta aquest municipi de la Segarra. Durant el primer semestre del 2015 s'implementarà una segona fase del desplegament de la xarxa exprés amb l'entrada en servei de dos noves línies. Seran les que connectaran Lleida amb Alfarràs i Lleida amb les Borges Blanques.

En mig any s'hauran implementat la meitat de les línies de bus exprés previstes a tota la demarcació de Lleida. L'objectiu de la conselleria és implantar a partir de l'any 2016 les altres línies de Lleida-Balaguer, Lleida-Alcarràs, Lleida-Alpicat i Lleida-Almacelles.

La xarxa d'altes prestacions exprés.cat s'implanta progressivament a Catalunya des del 2012. L'actuació suposa una aposta per un mitjà de transport públic eficient i competitiu per connectar de manera ràpida els principals pols de mobilitat del territori que concentren major demanda de desplaçaments. En un futur estarà formada per 40 línies interurbanes a tot el país, que són les que concentren una major demanda de passatgers. Anualment transporten 21,32 milions de passatgers, la qual cosa suposa el 40% de la demanda total. El grau de satisfacció dels usuaris és de més de 8 punts sobre 10 per les diferents prestacions que ofereix el servei.

Aquest tipus de xarxa ja funciona en altres ciutats europees com París, Istambul, Hamburg o Nantes.

Comparteix

Altres notícies del dia