Actualitat

Cadena humana contra l'ens sanitari

SEGREcom
26-06-2014
  • Cadena humana contra l'ens sanitari

La marea blanca va transportar ahir 37.593 firmes contra l'ens sanitari a través d'una cadena humana amb més de 250 persones i les va entregar simbòlicament a la delegació del govern de la Generalitat, ja que estava tancada.

L'acte d'ahir va començar amb una concentració a la plaça Ricard Viñes on van acudir famílies, treballadors i usuaris de la sanitat pública per manifestar el seu rebuig a les polítiques sanitàries en general i molt especialment al projecte de consorci sanitari de Lleida.

Després van organitzar la cadena que va transportar les firmes de mà en mà des de la plaça fins a la delegació al carrer Lluís Companys, on va culminar l'acte amb una representació teatral.

La marea es manifesta en contra de la fragmentació de l'ICS i demana la paralització del nou consorci sanitari de Ponent i Pirineus.

A més, han organitzat un centenar de mobilitzacions des que es va anunciar la creació de l'ens, 50 de les quals inscrites sota la iniciativa Juny Blanc amb concentracions i xarrades en alguns CAP i hospitals de la província.

La portaveu de CCOO, Elena Motos, va denunciar l'opacitat del projecte i va explicar que avui tenen una reunió amb representants de Salut i que "volem documents al damunt de la taula i que no ens enganyin més". També va denunciar les llargues llistes d'espera i les condicions de treball al sector sanitari.

Els organitzadors entenen que la gran quantitat de firmes recollides representa una clara majoria social i hauria de fer que el conseller de Salut, Boi Ruiz, retiri el projecte i blindi una sanitat 100% pública a Lleida tant en finançament com en gestió.

Per la seua part, el delegat de Salut, Josep Pifarré, va reiterar que no es fragmentarà l'ICS i que el nou consorci serà totalment públic ja que es tracta de la unió de dos administracions públiques.

Va afegir que l'objectiu principal del projecte és millorar el rendiment dels centres sanitaris i dels treballadors.

Comparteix

Altres notícies del dia