Actualitat

Càncer de mama als gens

SEGREcom
20-10-2015
  • Càncer de mama als gens

El 15% dels casos de càncer de mama, del qual ahir es va commemorar el Dia Mundial, tenen origen hereditari, per això cada vegada més els experts recomanen l'estudi genòmic per establir si és necessari un programa de detecció precoç i prevenció en la pacient i en la seua família o per personalitzar un tractament oncològic. I és que, com a exemple, les dones amb una mutació al gen BRCA1 tenen entre un 50 i 80 per cent de risc de desenvolupar un tumor de mama i entre un 20 i un 60 per cent de tenir un càncer d'ovari. En comparació, les dones no portadores tenen un risc del 8 al 10 per cent en mama i de l'1 al 2 per cent a ovari. Per continuar conscienciant de la malaltia, de la importància de la detecció precoç i per recaptar fons per a la investigació, les comarques lleidatanes van organitzar ahir diverses activitats amb motiu del Dia Mundial del Càncer de Mama i per posar el colofó a aquesta commemoració. Així, l'Associació de Dones Intervingudes de Mama Adima va muntar taules informatives amb voluntaris que també van recollir donatius dels ciutadans per continuar avançant en la investigació.

Membres de l'entitat també van participar, ja a la nit i juntament amb la delegació a Lleida de l'Aecc, en un acte davant la Paeria, que es va il·luminar de rosa per afegir-se a la commemoració.

D'altra banda, una investigació realitzada per experts del King's College de Londres ha posat de manifest que les persones que tenen més d'onze pigues al braç dret podrien tenir un risc més gran que el de la mitjana de desenvolupar càncer de pell o melanoma.

Comparteix

Altres notícies del dia

Enquesta