Actualitat

Castellserà sotmet a consulta la data de la festa major

SEGREcom
25-02-2016
  • Castellserà sotmet a consulta la data de la festa major

La data de celebració de la festa major de Castellserà està en mans dels veïns del municipi. A través d’una consulta popular els veïns majors d’edat decidiran diumenge vinent dia 28 de febrer si la festa major se celebra del 15 al 17 de juliol o bé del 22 al 24 del mateix mes. Segons explica l’equip de govern del consistori en una carta que ha fet arribar a totes les cases, "el resultat de la consulta serà vinculant, independentment de la participació".

L’equip de govern explica que les dates habituals de la festa major són el penúltim cap de setmana del mes de juliol, però coincideixen aquest any amb el torn de colònies organitzat al municipi i part dels nens i nenes no poden disfrutar dels actes programats a les festes locals.

Per aquesta raó, part de la comissió de festes i l’ajuntament s’han plantejat avançar les festes locals una setmana. La proposta no compta amb un suport unànime i, per aquest motiu, han convocat la consulta popular amb l’objectiu d’involucrar tots els veïns en la decisió i per no perjudicar ni afavorir ningú. Apunten que totes les opinions són vàlides i legítimes i han de poder ser votades.

Amb tot, el resultat de la votació es donarà a conèixer el mateix dia, de fet l’escrutini serà obert al públic. En cas d’empat, es decidirà per sorteig després de l’escrutini.

Serà vinculant i hi participaran majors d’edat empadronats

El centre municipal la Panera de Castellserà és el lloc escollit per celebrar el referèndum en el qual podran participar tots els empadronats a la localitat i majors de 18 anys. Els interessats podran participar en la consulta diumenge vinent dia 28 de febrer durant quatre hores, de les 12 a 14 del migdia i de 17 a 19 hores de la tarda. El consistori habilitarà una urna i diferents paperetes amb les opcions de mantenir o canviar la celebració de les festes. Els votants s’hauran d’identificar amb DNI, passaport, carnet de conduir o targeta de residència.

Comparteix

Altres notícies del dia

Enquesta

Com afrontes l'arribada del setembre?