Actualitat

Cinc condemnats per una onada de robatoris en habitatges de Ponent

ACN
11-03-2017
  • Cinc condemnats per una onada de robatoris en habitatges de Ponent

L’Audiència de Lleida ha condemnat a penes d’entre cinc i set anys de presó cinc dels vuit acusats de cometre robatoris en habitatges de diversos municipis de Ponent, així com a Aragó, València i Andalusia. La sentència considera provat que els cinc condemnats van participar en catorze robatoris a l’interior d’habitatges i els condemna per un delicte de robatori amb força. A més, els imposa un delicte de pertinença a grup criminal, ja que actuaven a diverses províncies de l’Estat i el seu modus operandi consistia a assegurar-se que no hi havia ningú als habitatges i entrar trencant o forçant les portes o finestres per emportar-se diversos objectes de valor. Quatre dels condemnats ja havien estat castigats per la Justícia entre tres i quatre vegades per robatoris en vivendes.

L’Audiència condemna a cinc anys i tres mesos de presó Jorge A.B. per haver participat en nou robatoris; a Antonio B.B. li imposa cinc anys i quatre mesos per onze robatoris, i a Juan A.B. el condemna a sis anys i tres mesos de presó per participar en tretze robatoris. La pena més elevada és per a Miguel A.G., condemnat a set anys, tres mesos i un dia de presó per quatre robatoris i atemptat a l’autoritat (tres anys i un dia) per intentar atropellar un mosso quan fugia d’un control a Lleida.


L’Audiència imposa 3 anys de presó a un dels jutjats per intentar atropellar un mosso en un control

No obstant, l’Audiència absol tres acusats més pels robatoris així com el joier de Reus acusat de comprar les peces robades a l’entendre que no hi ha prou proves que acreditin la seua participació.

Durant el judici, celebrat el febrer passat a l’Audiència, van declarar més d’un centenar de testimonis i els acusats van negar els fets. La Fiscalia sol·licitava penes de fins a set anys i mig de presó.

Comparteix

Altres notícies del dia

Enquesta