Actualitat

Concedides una desena de llicències exprés per reparar cases danyades per les pluges

s.e.
30-09-2014
  • Concedides una desena de llicències exprés per reparar cases danyades per les pluges

La Paeria ja ha tramitat una desena d'expedients exprés per reparar edificacions afectades per la torbonada de la matinada del passat dia 5, quan ràfegues de vent de més de cent quilòmetres per hora van arrasar granges, cases i magatzems de Llívia i de l'Horta, a més de provocar danys en equipaments municipals i l'arbratge de la ciutat. Tots els expedients corresponen a edificacions de Llívia, excepte un a la partida de Boixadors, segons documentació municipal. Tal com va avançar aquest diari, l'ajuntament va oferir la tramitació ràpida de la llicència d'obres als propietaris afectats, perquè poguessin reconstruir de forma immediata els immobles danyats, mentre que en condicions normals els permisos es demoren un mínim de dos mesos.
Dels nou expedients tramitats, en set casos la setmana passada ja havia estat notificada l'ordre d'execució als titulars de les edificacions i, per tant, van poder començar les obres. La primera tinenta d'alcalde i responsable d'Urbanisme, Marta Camps, va subratllar que amb aquest sistema han concedit les llicències en uns deu dies. "Hem donat una resposta ràpida, independentment de l'assegurança que puguin tenir [els afectats], perquè el procés sigui el més àgil possible i sigui dins de la normativa", va assenyalar. Camps va assegurar que gràcies a la tramitació exprés "ja estan reconstruint, sobretot teulades, bigues i estructures".
Els afectats havien de dirigir-se a la regidoria d'Urbanisme per acreditar els danys soferts i el mateix departament es va encarregar de coordinar-se amb l'àrea de Disciplina Urbanística per dictar ordres d'execució de les reparacions.

Comparteix

Altres notícies del dia

Enquesta