Actualitat

Consulta veïnal sobre la gestió de l'aigua a Alfarràs

MARÍA MOLINA
21-04-2017
  • Consulta veïnal sobre la gestió de l'aigua a Alfarràs

Els veïns d’Alfarràs seran els que tinguin l’última paraula a l’hora de decidir com es gestiona l’aigua de boca al municipi, si es manté privatitzada o es remunicipalitza el servei. El ple extraordinari celebrat aquest dimecres va donar llum verda a la creació d’una comissió que estudiarà en profunditat l’actual gestió del servei d’aigua de boca, ara en mans de CASSA després de prorrogar-se el conveni amb la firma el 2011.

Va ser una iniciativa de l’oposició, que ara està en majoria després que Emmanuelle Samper deixés al febrer de donar suport al PSC i passés a ser regidora no adscrita (ara el PSC té 5 edils, PDeCAT 4, ERC 1 i l’edil no adscrita). De fet, revisar a fons el servei d’aigua de boca va ser una de les discrepàncies de Samper al si de l’equip de govern.

La xarxa és deficitària i perd el 50% de l’aigua que arriba

Segons Joan Carles Garcia, del PDeCAT, l’objectiu és fer un estudi tècnic que ofereixi totes les alternatives perquè, finalment, siguin els veïns els que diguin quina és la que prefereixen, si mantenir la gestió privada o remunicipalitzar-la, a través d’una consulta veïnal. L’oposició assegura que ara es perd el 50% de l’aigua que arriba al poble perquè la xarxa està degradada. Les reformes i renovar el servei comportaran una important pujada de tarifes. La comissió estarà formada per un regidor de cada partit polític i les decisions es votaran de forma ponderada d’acord amb la representació municipal. La resta de regidors tindran veu però no vot.

Per la seua part, l’alcalde, Kleber Esteve, va indicar que no veu malament fer una consulta per decidir com es gestiona l’aigua però va assenyalar que “abans s’ha d’explicar amb números què és el millor perquè els veïns puguin elegir amb criteri, ja que el que importa és la qualitat d’aquesta prestació”. Esteve va indicar que les deficiències en el servei s’arrosseguen des que CiU en el seu últim mandat va prorrogar la gestió amb la firma CASSA i que és deficitari. La xarxa està al 48% del seu rendiment i fer obres suposarà una inversió molt elevada.

Comparteix

Altres notícies del dia

Enquesta