Actualitat

Crida del Banc dels Aliments per l'escassetat de reserves

SEGREcom
10-05-2014
  • Crida del Banc dels Aliments per l'escassetat de reserves

El Banc dels Aliments de Lleida va fer ahir una crida a la col·laboració davant de l'escassetat de reserves per poder afrontar les pròximes setmanes i prèviament a la celebració, els dies 6 i 7 de juny, d'una nova edició del Gran Recapte de Primavera. "L'elevada demanda que tenim ha provocat que algunes existències s'hagin esgotat, per la qual cosa necessitem uns 10.000 quilos", segons va explicar el director tècnic del Banc del Aliments, Oriol Berenguer, mostrant algunes de les prestatgeries buides de la nau que el Banc dels Aliments té al polígon Camí dels Frares. Llet i oli són alguns dels productes que necessiten.

L'entitat ja ha iniciat els contactes amb les empreses col·laboradores i patrocinadors perquè en els pròxims dies ajudin en la mesura que puguin a pal·liar el dèficit actual. De fet, l'última remesa d'oli la va haver de comprar la mateixa entitat amb els seus propis fons. Les aportacions de les empreses (mig centenar que donen aliments i més d'una trentena que col·laboren amb serveis i patrocinis) van representar l'any passat més del 40% de les 1.700 tones que es van recaptar i que es van repartir en més de 80 entitats amb 40.000 beneficiaris directes. Respecte a les aportacions solidàries de ciutadans particulars, Berenguer va apuntar que "el més adequat en aquests moments, en lloc de portar-nos aliments, seria que fessin una donació econòmica perquè els nostres tècnics puguin adquirir aquells aliments més necessaris, encara que si ens volen portar productes, seran benvinguts."

Un altre dels problemes amb què s'ha trobat el Banc dels Aliments és que s'ha retardat l'arribada d'aliments procedents d'excedents de la Unió Europea. Està previst que no arribin fins al mes de juliol i, a més, l'any passat es van reduir gairebé un 30%.

D'altra banda, l'entitat ja treballa en el Gran Recapte de Primavera. En l'últim, celebrat a finals de novembre, es van recaptar 296.501 quilos, xifra rècord i superant amb escreix els 250.000 marcats inicialment.

falta llet i oli

Necessiten pal·liar l'escassetat de productes com llet o oli abans del Gran Recapte del 6 i 7 de juny

Comparteix

Altres notícies del dia

Enquesta