Actualitat

De Vallcalent als boscos d'Hongria

SEGREcom
16-09-2014
  • De Vallcalent als boscos d'Hongria

Laika i Mel, dos ósses que van nàixer en captivitat fa 19 anys al Centre de Fauna de Vallcalent, han emprès un viatge a Hongria a la recerca d'una millor qualitat de vida. Allà viuran en un recinte per a animals en millors condicions: passaran d'estar en un espai de 600 metres quadrats a un altre de 40.000, amb arbres, coves artificials i vuit llacs on poder banyar-se.

El departament d'Agricultura de la Generalitat i la Fundació FAADA de defensa dels animals han fet possible aquest trasllat després de més d'un any de tràmits.

Conscient de l'estat en el qual es trobaven els óssos i amb el beneplàcit de la Generalitat, FAADA es va posar en contacte amb diversos centres europeus per trobar un lloc on els animals poguessin tenir una millor qualitat de vida. El trasllat es va fer efectiu el 5 de setembre passat en una operació en la qual van intervenir personal del departament d'Agricultura, de FAADA, de la World Animal Protection (WAP), que ha assumit les despeses del transport, i els tècnics de Zootransfer, l'empresa encarregada del transport fins a Hongria.

Situat a 30 quilòmetres de Budapest, el santuari Versegyhaz Bear disposa de més de 4 hectàrees de bosc amb arbres i coves artificials on els óssos poden amagar-se. També hi ha vuit llacs d'aigua on poden beure i banyar-se quan fa calor.

Abans de viure en aquest santuari, les dos ósses lleidatanes han estat quinze dies a l'àrea de quarantena d'aquest mateix centre.

Mel i Laika vivien a Vallcalent des de feia 19 anys, on van nàixer en captivitat. Eren filles de Bavar i Kiwi, dos óssos ingressats al centre procedents del rescat d'un circ. De fet, la vida de Bavar, Kiwi i els seus cadells es va plasmar el 2001 en un conte -editat en 6 llengües- del qual es van distribuir més de 22.000 exemplars entre centres escolars i municipis de Lleida, Catalunya, Aragó i Navarra. Precisament el fet d'haver nascut en captivitat feia inviable la possibilitat de deixar les dos ósses lliures a la colònia del Pirineu.

Comparteix

Altres notícies del dia