Actualitat

Denuncia la mort de deu cabres del seu ramat i ho atribueix a trets de caçadors

SEGREcom
19-04-2014
  • Denuncia la mort de deu cabres del seu ramat i ho atribueix a trets de caçadors

Jesús Ponte, ramader de l'Alt Urgell, ha denunciat davant dels Mossos d'Esquadra la desaparició d'un centenar de cabres del seu ramat al municipi d'Oliana el passat mes de març i l'aparició, durant les setmanes següents, dels cadàvers d'almenys una desena d'elles, la mort de les quals atribueix a trets de caçadors.

Les seues sospites es basen en la troballa amb vida d'un dels animals perduts. Presentava una ferida que un informe veterinari va dictaminar "compatible amb l'impacte d'un projectil". L'estat de descomposició en el qual es va trobar la major part dels cadàvers dificulta determinar en cada cas les causes de la mort de cada exemplar.

Agents rurals han aixecat acta de l'aparició dels animals morts i, en algun cas, de la proximitat de beines de cartutxos prop dels cossos, mentre que la policia autonòmica investiga la denúncia, que al seu torn arriba setmanes després de l'aparició de la nova ordre de vedes de la Generalitat, que permet per primera vegada als caçadors abatre cabres domèstiques assilvestrades.

Tanmateix, els agents rurals van precisar que només poden abatre's quan existeixin informes que justifiquin que efectivament es tracta d'exemplars que no pertanyen a ramats i que ocasionen danys.

Comparteix

Altres notícies del dia

Enquesta

Consideres justa la sentència del procés?