Actualitat

Desenes d'immigrants surten al carrer per demanar 'papers'

redacció
30-06-2014
  • Desenes d'immigrants surten al carrer per demanar 'papers'

Més d'un centenar de persones van marxar ahir pel centre de Lleida per reivindicar la regularització dels immigrants en una concentració convocada pel col·lectiu Papeles para Todos. La marxa va començar amb unes setanta persones davant la subdelegació del Govern a Lleida, la majoria estrangers sense papers, com és el cas de Mamadou o d'Abdulah, que van denunciar que la crisi ha motivat que molts immigrants perdessin la feina, "i sense contracte no ens renoven els permisos de residència". Mamadou va explicar que va arribar a Espanya el 2008 sent menor d'edat i va passar un any i mig en un centre per a estrangers. Després de sis anys encara no ha aconseguit regularitzar la seua situació.

Norma Falconi, portaveu del col·lectiu Papeles para Todos, va assenyalar que porten a terme un registre d'estrangers en aquesta situació a Catalunya i que en porten computats ara 6.000. Va denunciar també que la majoria dels demandants de permisos de residència resideixen a Espanya des de fa anys i va reclamar per a ells "feina, papers, igualtat i sanitat", ja que tampoc no tenen accés a atenció sanitària si no compten amb permisos.

"D'aquí i de fora, la mateixa classe obrera", era un altre dels lemes corejats durant la manifestació. Falconi va demanar també papers per poder votar en la consulta sobiranista del 9 de novembre. Jordi Creus, un altre dels portaveus, va afirmar que la marxa va anar sumant participants al llarg del seu recorregut fins a la delegació de la Generalitat. Yaya Ba, responsable de l'associació africana a Lleida, va demanar "igualtat per a tots" i va remarcar que després de diversos anys de residència a Espanya "no som immigrants, sinó estrangers".

9-n

Els estrangers reivindiquen empadronar-se i poder votar de cara a la consulta sobiranista del 9-N

Comparteix

Altres notícies del dia