Actualitat

Diversió i exercici aquàtic per a tothom

SEGREcom
03-07-2014
  • Diversió i exercici aquàtic per a tothom

Disset professionals de l'educació, l'esport o la fisioteràpia estan immersos aquesta setmana en un curs d'estiu de la Universitat de Lleida especialitzat en activitats aquàtiques adaptades per a persones amb discapacitat. Se celebra a la piscina d'INEFC a la Caparrella i el seu objectiu és proporcionar als assistents uns fonaments bàsics en activitats d'aigua pensades per a persones discapacitades.

El seu coordinador, Pedro Ruiz Sánchez, va explicar ahir que l'oferta formativa en aquest àmbit és escassa. "L'activitat en l'aigua és la que més fàcilment poden fer les persones, independentment del seu nivell de mobilitat, per una qüestió d'ingravidesa pròpia del mitjà aquàtic", va explicar Ruiz. En aquest sentit, el coordinador del curs va remarcar que malgrat que els metges recomanen cada vegada més l'activitat aquàtica, hi ha pocs professionals que tinguin formació específica per atendre persones amb discapacitat en aquest àmbit. "Cal individualitzar els tractaments, és a dir, conèixer cada cas i les necessitats de cada persona per proporcionar-los pautes d'exercici específiques, perquè una activitat física mal executada pot ser contraproduent", va afirmar. Per la seua part, els usuaris van valorar el curs de manera molt positiva. "Amb l'experiència no és suficient, algú t'ha d'ensenyar com treballar amb els discapacitats per fer-ho bé", van explicar Carme Buscà, mestra d'educació física, i Quim Abadía, instructor de submarinisme.

Els organitzadors van voler que, a més de la teoria, el curs fos eminentment pràctic. Per aquesta raó col·laboren en aquest curs les entitats Aspros, Aremi i la Federació Catalana d'Esports per a Discapacitats, amb usuàries afectades de fibromiàlgia i esclerosi múltiple.

Comparteix

Altres notícies del dia

Enquesta