Actualitat

El bisbat crea una 'borsa de treball' per a lleidatans en risc d'exclusió

SEGREcom
02-12-2014
  • El bisbat crea una 'borsa de treball' per a lleidatans en risc d'exclusió

La Xarxa d'Entitats d'Acció Caritativa del bisbat de Lleida va anunciar ahir la creació permanent de la plataforma Impuls Solidari pel Treball amb l'objectiu de trobar feina a persones en risc d'exclusió social. Aquesta plataforma, de la qual formen part 16 entitats com Arrels-Sant Ignasi, CIJCA o Salesians Sant Jordi, vol donar continuïtat al Fons Solidari per a l'Inclusió, un espai de trobada creat el maig del 2013 juntament amb el sector empresarial i que ha aconseguit firmar un total de 25 contractes de feina, la majoria al sector agrícola, i ha contactat amb 145 empreses.

El bisbe de Lleida, Joan Piris, va explicar que "una persona sense feina és una persona disminuïda. L'atur provoca baixa autoestima i sentiments d'inutilitat en les persones i les famílies que el pateixen. L'objectiu d'aquest projecte és desenvolupar un mecenatge empresarial per a la inclusió".

La diòcesi calcula que, a través de les entitats, té una borsa de treball amb unes 300 persones. La plataforma vol centrar-se especialment a trobar ocupació a joves i persones majors de 45 anys que faci anys que són a l'atur. Sobre el tipus d'ocupació, el president dels Salesians Sant Jordi, Joan Valls, va explicar que "la gran majoria són qualificades. El major avantatge és que fem una selecció prèvia i quan una empresa es posa en contacte amb nosaltres ja tenim 3-4 candidats amb absoluta disponibilitat per començar tot seguit".

Respecte a les contractacions que s'han fet fins al moment, el perfil més sol·licitat és el d'una dona a partir de 25 anys.

perfil

La plataforma se centra especialment en joves i parats majors de 45 anys de llarga durada

Comparteix

Altres notícies del dia