Actualitat

El bisbe de Còrdova rehabilita el capellà lleidatà acusat de pederàstia

redacció
28-08-2015
  • El bisbe de Còrdova rehabilita el capellà lleidatà acusat de pederàstia

El Bisbat de Còrdova ha restituït com a rector el sacerdot lleidatà que el passat mes d'abril va ser detingut i acusat d'abusos sexuals a una nena de 10 anys a la localitat cordovesa de Villanueva del Duque. Ignacio Mora Vilaltella ha estat nomenat rector del municipi d'Espiel, molt a prop de l'anterior. El nomenament es va produir el passat 17 d'agost. Fins ara estava destinat a Villanueva del Duque, però després de la seua detenció, la diòcesi i el mateix Mora van decidir de mutu acord que passaria "uns dies fora de la parròquia pel seu bé". Encara que finalment va ser substituït, ja llavors, el bisbat andalús va aclarir que "no hi ha cap mesura de càstig", ja que "no hi ha cap indici per considerar que és culpable d'alguna cosa".

La notícia de la seua nova destinació va tornar a generar polèmica a Còrdova. Tanmateix, aquest dijous la diòcesi va ratificar la seua decisió i va emetre un comunicat a la seua pàgina web amb cinc punts. En el primer s'assegura que "el sacerdot Ignacio Mora Vilaltella està habilitat plenament per a l'exercici del ministeri sacerdotal, del qual ha donat clares mostres en la parròquia de Villanueva del Duque amb gran estima dels fidels que el coneixen de prop".

A continuació, afegeix que "si hi ha hagut una acusació, cal esperar que la justícia es pronunciï, ja que pot resultar totalment innocent".

Així mateix, afegeix que "hem actuat seguint les pautes que ens ha donat la Santa Seu per al cas, una vegada que l'ha conegut a fons. Per tant, no s'ha actuat imprudentment, sinó amb totes les cauteles que marquen els protocols per a aquests casos".

Pel que fa a la seua nova destinació, diu que "ho hem fet no per desviar l'atenció, sinó en compliment estricte del que assenyala la Seu Apostòlica".

La jutge de guàrdia que li va prestar declaració va dictar per al rector d'origen lleidatà una ordre d'allunyament de la nena de 10 anys de la qual presumptament va abusar.

 

defensa del rector

"No s'ha actuat imprudentment, sinó amb totes les cauteles", assegura la diòcesi

 

Comparteix

Altres notícies del dia

Enquesta