El Cadí fa un altre pas de gegant

REDACCIÓN
12-03-2017
  • El Cadí fa un altre pas de gegant

El Cadí la Seu va fer ahir un nou pas cap al play-off pel títol després de superar el Gernika a domicili (69-71), sumant la quarta victòria seguida i pressionant un Campus Promete que cedirà avui la sisena posició a les lleidatanes si perd davant del Bembibre. L’equip de Joan Carles Pié va jugar un partit seriós davant de les basques, terceres i un dels conjunts que seran presents en la primera eliminatòria pel títol.

La igualtat va ser la tònica del partit entre dos equips en forma, que van demostrar la seua qualitat i intensitat defensiva. Durant el primer quart cap dels dos va poder imposar el seu ritme i el Cadí va ser l’únic que va agafar una mínima renda en el marcador (14-18) després d’un parcial de 0-7. Tanmateix, un triple de les locals va ajustar el lluminós al 17-18 amb què va finalitzar el primer acte. En el segon període va continuar la igualtat en el joc i marcador. Una escomesa final de les de l’Alt Urgell va fer que aconseguissin la màxima renda fins al moment, després d’un triple de la capitana Tània Pérez amb què es va arribar al descans (33-38).

Tot just començar la segona meitat, el Cadí se’n va anar fins als set punts, però va reaccionar l’equip de Maloste per tornar a ajustar el resultat (40-40). Les lleidatanes van intentar imposar el seu ritme i van tornar a situar-se set a dalt (44-51), diferència que tanmateix va tornar a ajustar el Gernika en un quart d’anades i vingudes. Abans dels últims deu minuts, la igualtat continuava sent la reina (50-51).

En l’últim període no van canviar les coses, cada acció valia el seu pes en or. Amb un 61-64 es va entrar als últims dos minuts, que van decidir el vencedor. Semblava que el Cadí ho tenia a l’abast després de dos lliures de Vilaró, però va tornar a situar-se el Gernika a un punt en l’últim minut. A falta de 26 segons, Tània Pérez va anotar dos tirs lliures per al 65-68 i Pina, en la següent jugada, va fallar un triple que hauria significat l’empat. Les locals van haver de recórrer a les faltes i el Cadí va mantenir la calma, sentenciant des de la línia de tirs lliures per a una victòria de mèrit, abans de rebre la pròxima jornada el Campus Promete, en un partit que pot ser decisiu.