Actualitat

El curs acaba sense definir com s'implantarà la 'llei Wert', que els pares reclamen ajornar

SEGREcom
20-06-2015
  • El curs acaba sense definir com s'implantarà la 'llei Wert', que els pares reclamen ajornar

Festes d'aigua i gimcanes van ser les protagonistes ahir de l'últim dia de curs a les escoles de Lleida. Aquest final de curs arriba amb moltes incògnites sobre el vinent, en el qual hi ha previst que els centres catalans comencin a aplicar la nova reforma, la Lomce, a primer, tercer i cinquè de Primària (Catalunya va ser una de les comunitats que van evitar fer-ho aquest curs), a primer i tercer d'ESO i a primer de Batxillerat.

No obstant, els directors dels centres encara no han rebut les instruccions per escrit, malgrat que Ensenyament els ha explicat alguns dels canvis. Tot i així, el panorama polític ha contribuït a augmentar els dubtes, ja que després de les últimes eleccions s'espera que la majoria de comunitats no governades pel PP facin un front comú per paralitzar l'aplicació de la lleiWert el pròxim curs.

A més, si el PP fos desbancat del Govern després de les generals, tot apunta a la derogació definitiva de la Lomce. De fet, fonts d'Ensenyament van indicar ahir que per ara "la Lomce s'aplicarà el pròxim curs de manera administrativa, però mantenint el model pedagògic català".

Així mateix, van afegir que tots els directors rebran instruccions. En aquest sentit, el president de la Fapac a Lleida, Ismael Alfaro, va afirmar que "continuarem promovent una campanya d'insubmissió a aquesta llei", encara que va afegir que "esperem que les comunitats autònomes facin front comú i aconsegueixin almenys retardar l'aplicació un curs perquè el nou Govern l'anul·li totalment el següent".

Alfaro va assegurar que la Fapac continuarà proposant mesures de desobediència a centres i directors.

D'entre els canvis que comporta aquesta llei destaquen els exàmens finals a tercer i sisè de Primària i la modificació de l'alternativa optativa a l'assignatura de Religió per Educació en Valors Socials i Cívics.

A més, a Primària les avaluacions es faran de forma numèrica en una escala de 0 a 10 en comptes de valoracions (insuficient, suficient, bé, notable i excel·lent).

A Secundària, el principal canvi és que a quart d'ESO els alumnes hauran d'escollir entre dos itineraris, un per fer Batxillerat i un altre per fer Formació Professional. A més, desapareix la modalitat de Batxillerat Tecnològic, que quedarà dins de la de Ciències. La llei contempla també agrupar les assignatures de Tecnologia, Música i Educació Visual i Plàstica en una única anomenada Educació Plàstica, Visual i Audiovisual, encara que els instituts catalans mantindran l'oferta de Música com a optativa.

Comparteix

Altres notícies del dia