Actualitat

El festival Embarrat homenatja Olga L. Pijoan i Guillem Viladot

SEGREcom
08-06-2014
  • El festival Embarrat homenatja Olga L. Pijoan i Guillem Viladot

El Museu Comarcal de l'Urgell va inaugurar ahir l'exposició Olga L. Pijoan i Guillem Viladot, dos artistes conceptuals. El projecte, que s'inclou en el marc del festival de creació contemporània Embarrat, reivindica el paper d'aquests dos artistes de l'Urgell que, "encara que no sempre van figurar en les cròniques de l'escena de l'època conceptual catalana, van aportar-hi una gran singularitat", segons va dir ahir el comissari Josep Miquel Garcia. És la primera vegada que es presenta a Tàrrega l'obra de la desapareguda artista local Olga L. Pijoan i es podrà visitar fins al dia 24.

Durant tot el dia d'ahir, el Museu de la Mecanització Agrària J. Trepat va acollir també diverses activitats. Així, es van poder fer visites guiades a la mostra La Gran Màquina, en la qual s'exposa el treball de 22 artistes emergents. Precisament ahir a la nit es va concedir el premi Embarrat al millor artista d'aquesta mostra, que va recaure en Mikel R. Nieto per la seua instalació sonora 844, enterrada a les cendres de la foneria de Cal Trepat. També van destacar activitats com un vermut electrònic, sopa a l'aire lliure i concert.

D'altra banda, a la Sala Marsà de Tàrrega es va inaugurar l'exposició Trepat-Fontcuberta, on es pot veure el procés de creació del llibre Trepat de Joan Fontcuberta que es va presentar divendres a Cal Trepat després de la inauguració del festival.

Comparteix

Altres notícies del dia

Enquesta