Actualitat

El Govern ajorna el pagament del deute amb la Diputació

Segre
04-11-2013
  • Diputació de Lleida
    Peu de foto: 
    La façana de la Diputació de Lleida

La Generalitat negocia amb les quatre diputacions catalanes un pla de retorn ajornat dels diners que els deu, un total de 147,7 milions d'euros dels 211 que li van deixar el març del 2012 i que havia de tornar durant aquest mateix exercici. En el cas de la Diputació de Lleida, el deute pendent ascendeix encara a 11,2 milions d'euros, dels 16 que va aportar. Aquestes quantitats són el 70% dels diners que van avançar les diputacions per cobrir el deute del Govern català amb els municipis, segons consta en una resposta parlamentària.

Al document, el conseller d'Economia i Coneixement, Andreu Mas-Colell, explica que es va retornar un 30% a través dels recursos del Fons de Liquiditat Autonòmica (FLA) i que "s'està negociant amb les diputacions un pla de retorn ajornat de la resta".

En qualsevol cas, la Generalitat assenyala que assumirà els costos financers dels ajornaments i també ha remès a l'Estat les obligacions del conveni amb les diputacions, perquè puguin acollir-se a les noves convocatòries del pla de pagament a proveïdors. El deute de la Generalitat amb els municipis va tancar el 2012 en 411,3 milions d'euros.

Comparteix

Altres notícies del dia

Enquesta