Actualitat

El Govern deixa sense papers 25 estrangers per 'bodes' fraudulentes

SEGREcom
25-02-2015
  • El Govern deixa sense papers 25 estrangers per 'bodes' fraudulentes

Un total de 25 estrangers establerts a Lleida van perdre els papers l'any passat després de descobrir-se que havien simulat ser parella de fet d'un espanyol (o el seu matrimoni va ser anul·lat judicialment) per aconseguir regularitzar la seua situació. Es tracta d'un lleuger increment respecte als 20 casos de l'any anterior.

L'Oficina d'Estrangeria de Lleida va iniciar l'any passat 106 procediments per revocar l'autorització de residència a ciutadans estrangers després de detectar indicis de frau, gairebé el doble que el 2013, quan es van iniciar 61 expedients. L'any passat l'administració estatal va anul·lar l'autorització de residència a 93 estrangers per aquesta raó (l'any anterior van ser 56).

La majoria de les revocacions el 2014, 68, ho van ser per haver obtingut la residència de forma fraudulenta amb falsos contractes de treball, per haver estat condemnats a penes de presó superiors a un any o per absències prolongades del territori estatal. La subdelegada del Govern a Lleida, Inma Manso, va destacar "els rigorosos sistemes de control i verificació per detectar possibles casos de frau per obtenir autoritzacions de residència".

L'Oficina d'Estrangeria de Lleida va rebre l'any 6.194 sol·licituds, la qual cosa representa un descens del 30% respecte a l'any anterior i un terç de les rebudes el 2010, quan van ser 18.553. Així mateix, Manso va destacar que el principal motiu del descens és "la dificultat dels ciutadans estrangers d'aconseguir contractes de treball". Les peticions de residència per arrelament (després d'estar tres anys a Espanya i comptar amb una oferta de treball) van descendir un 8% i van passar de 661 a 606.

Al seu torn, les sol·licituds de reagrupament familiar van augmentar un 3,9% i van ser 789. L'Oficina d'Estrangeria va rebre 3.430 peticions de renovació de l'autorització de residència, un 26% menys que l'any anterior.

permisos de treball

També van perdre la residència estrangers després d'obtenir-la amb falsos permisos de treball

Comparteix

Altres notícies del dia