Actualitat

El Gran Recapte demostra la seua força

SEGREcom
29-11-2014
  • El Gran Recapte demostra la seua força

Ningú dubta ja de la solidaritat dels lleidatans ni de la força i el poder de convocatòria del Gran Recapte del Banc dels Aliments. I ahir va tornar a quedar demostrat amb la participació de milers de persones a Ponent en la primera jornada d'aquesta iniciativa solidària que celebra fins avui la sisena edició. "La idea va nàixer en plena crisi per buscar la implicació de la ciutadania i el temps demostra que va ser una aposta correcta i que la gent ho veu com una bona forma de col·laborar", va assegurar ahir Oriol Berenguer, director del Banc dels Aliments de Lleida.

També ho demostren els números. I és que els Grans Recaptes (als quals se sumen col·lectes de menor entitat dutes a terme per centres educatius, empreses o entitats) han passat de resultar anecdòtics fa només quatre anys a convertir-se en una de les principals fonts d'aprovisionament del banc juntament amb les aportacions de la UE, al passar de suposar un 4% a un 27% l'any passat. I sembla que aquest any va pel mateix camí, perquè el ritme de donacions ahir en la primera jornada del Gran Recapte es va mantenir similar a l'anterior edició.

L'objectiu és aconseguir arribar als 300.000 quilos d'aliments, que permetran al banc de Lleida tenir provisions per als pròxims tres mesos. "Estarem tranquils durant l'hivern, que és una època complicada", va reconèixer Berenguer. La demostració de força de la iniciativa, a banda de quilos d'aliments, també es va mesurar en voluntaris, fins a 1.700 (més que en cap edició anterior) i en punts de recollida, 164, amb tots els supermercats de la província per primera vegada col·laborant en la iniciativa. "Fem una valoració molt positiva del primer dia. La tarda ha estat molt animada. Els ciutadans són cada vegada més conscients de la problemàtica", va apuntar Joan Ramon Saura, president del Banc dels Aliments de Lleida.

D'aquesta problemàtica són protagonistes els gairebé 30.000 lleidatans, entre ells 2.300 nadons, que almenys una vegada per trimestre (una xifra que ha crescut lamentablement en els anys de crisi) reben ajuda del Banc dels Aliments de Lleida.

Comparteix

Altres notícies del dia

Enquesta

Veuràs algun partit del Mundial de futbol de Qatar?