Actualitat

El Grup Borges anima a sumar-se al Segarra-Garrigues

SEGREcom
07-08-2014
  • El Grup Borges anima a sumar-se al Segarra-Garrigues

Borges Mediterranean Group va presentar ahir el seu projecte per plantar 50 hectàrees de pistatxos en un termini màxim de cinc anys a la finca de Mas de Colom de Tàrrega amb aigua del Segarra-Garrigues, tal com va avançar SEGRE. Els responsables de l'empresa, Ramon i Josep Pont, van firmar amb el conseller d'Agricultura, Josep Maria Pelegrí, el protocol de col·laboració i és previst que la primera part de la plantació s'iniciï aquesta tardor. Va destacar que l'empresa Borges "fa un pas més enllà i es compromet a facilitar la comercialització del pistatxo a tots els productors de la zona que vulguin conrear-lo".

El conseller delegat del Grup Borges, Josep Pont, va manifestar la voluntat que Borges sigui un "exemple i un referent'', de manera que posaran a disposició dels agricultors els seus coneixements. Segons Pont, són conscients dels "problemes" al conrear el Segarra-Garrigues, ja sigui per la complexitat d'adaptar les finques al reg o per l'elevat cost de l'aigua. Per això, "nosaltres posem la primera pedra i el gra de sorra per convèncer altres agricultors d'afegir-se al cultiu com una alternativa a les seues produccions". "Necessitem l'aigua encara que sabem que és cara, però sense aquesta no tindria sentit", va dir. Actualment, Espanya importa dels Estats Units i de l'Iran unes 12.000 tones a l'any de pistatxos.

Quant a l'adhesió al reg, el conseller va dir que la Generalitat ha mostrat la seua aposta per la continuïtat del canal i va dir que aquest any inverteixen 22 milions en les obres. Pelegrí va fer referència als tres motors del canal, impulsats per les empreses Fruits de Ponent d'Alcarràs (pomeres d'alçària), la cooperativa d'Ivars d'Urgell (doble collita de cereal) i el Borges Mediterranean Group (pistatxo). "Són empreses que aporten oportunitats de negoci als agricultors que volen diversificar els seus cultius." "Es tracta de nous cultius rendibles i productius de manera que contínuament estem donant mostres de confiança del futur del canal."

Comparteix

Altres notícies del dia

Enquesta