Actualitat

El Lleida guanya a Xerez i s'enfrontarà a un Primera

Segre
17-10-2013
  • Lleida esportiu-Elx
    Peu de foto: 
    Els jugadors del Lleida celebren el passi de l'eliminatòria.

El Lleida va passar ronda de Copa a Xerez i ara l'espera un Primera en competició europea a la següent: Barça, Madrid, Atlètic, Reial Societat, València, Sevilla o Betis. Aquest era l'objectiu i l'únic destacable després d'una nit estranya, esperpèntica, plena d'incidents i que va motivar que el partit estigués suspès durant 25 minuts -del 80 al 105- després que el col·legiat així ho decretés a causa d'una pluja de botelles i vasos de vidre sobre la banqueta del Lleida que afortunadament no va provocar ferits ni contusionats. Però el més sorprenent és que els objectes van ser llançats pels prop de 400 espectadors amuntegats a l'exterior del camp, separats de l'interior per una única tanca.

I aquesta és la clau del problema. El fet que el Xerez Deportivo, amb les institucions municipals donant-li l'esquena per promocionar un club tot just creat, que juga a la Segona regional, està condemnat a jugar en el desterrament, lluny del seu monumental Chapín, a la ciutat esportiva de La Granja, unes instal·lacions totalment inapropiades per a l'alta competició. El Xerez, els tècnics i jugadors del qual no cobren des de l'inici de la temporada, viu en una crisi de la qual només veien la sortida passant aquesta ronda i amb un gran com a rival, a més dels drets televisius. I per això aquest partit l'afrontaven com una final, que va acabar amb decepció i va degenerar en els fets que van acabar propiciant la suspensió i una excessiva duresa al camp.

El Lleida, que va jugar amb el cap més fred que el seu rival, va trobar petroli en el gol d'Imaz als dos minuts de partit, que li va permetre jugar amb tranquil·litat, tenint el control del partit i de la pilota, encara que les arribades fossin més i millors les del Xerez, però amb escàs perill. Va poder empatar el conjunt local en el minut 28, però el tret d'Iván Aguilar -que va veure la targeta als tretze segons de partit, mostra de la intensitat amb què van sortir els andalusos-, se'n va anar fregant el travesser. Encara va tindre una altra ocasió el Xerez en un cop de cap de Jairo, a dos minuts del descans, que Biel Medina va enviar providencialment a córner.

Després del descans, no van variar les coses. El Xerez jugava més vertical i el Lleida tocava i tocava buscant els espais davant dels riscos que anava assumint el rival. Va arribar el 0-2 en un clar penal a Miramón que va transformar Imaz. Després, la suspensió. El col·legiat va parar el partit i va sol·licitar la presència de les forces de l'ordre, amb tots dos equips al vestidor. Fins que no va arribar la Policia, López López no va reprendre el partit, 20 minuts després de la suspensió. Els deu minuts que restaven van ser un bogeria amb dos gols més, un per equip. Mata va marcar el 0-3 i el Xerez va retallar diferències des del punt de penal per a l'1-3.

Comparteix

Altres notícies del dia

Enquesta

Creus que Lleida és una ciutat segura?