Actualitat

El Lleida transmet els valors de l'esport a les escoles

SEGREcom
19-09-2014
  • El Lleida transmet els valors de l'esport a les escoles

Respecte, igualtat, esforç, joc net, tolerància, sacrifici, responsabilitat i també diversió són alguns dels valors que es transmeten a través de l'esport i que, una temporada més, el Lleida Esportiu portarà a diferents escoles lleidatanes. Aquesta iniciativa, que el club posa en marxa per tercera temporada consecutiva, va arribar en la passada a uns 1.500 joves. "És una iniciativa que cada vegada té més demanda i que aquest any ja ens trobem que hi ha col·legis que volen repetir", va explicar ahir durant la presentació Ramon Folguera, responsable de l'àrea Lleida Esports Events, que va estar acompanyat pel director esportiu, Jordi Esteve; l'entrenador, Imanol Idiakez, i els jugadors Pau Bosch i Salva Chamorro.

Aquesta activitat consta de tres accions: en la primera, una representació del club visita un col·legi i té una xarrada amb el grup d'alumnes, posteriorment aquests visiten el Camp d'Esports on se'ls ensenya la instal·lació i la història del club i, finalment, assisteixen, juntament amb seus pares, a un partit de Lliga. "Només ho fem durant la temporada, no en el play-off ni a la Copa", matisa Folguera, que afegeix que "abans de la nostra visita, ells ja han treballat en el seu centre el tema dels valors que representa l'esport", afegeix.

L'activitat no només va dirigida a centres escolars de Lleida i comarques, també a centres i associacions: "Down Lleida, Aremi, Creu Roja o l'Associació de Veïns de la Bordeta són alguns dels quinze grups que hi van participar l'any passat, dels quals vuit van ser col·legis. Aquest any serà una xifra aproximada, ja que ens limita el fet que ha de coincidir amb un partit a casa. Però si la iniciativa continua tenint aquest èxit, no descartem ampliar-la amb altres formats, explica Folguera. Als col·legis els nens que hi participen tenen fins a 10 anys. "És una manera d'atansar el club als més petits. A alguns els agrada tant que es fan socis."

Pau Bosch, un dels jugadors que ja han participat en l'experiència, se'n mostrava satisfet: "Ens pregunten moltes coses i els expliquem el que representa per a nosaltres jugar en aquest equip."

Comparteix

Altres notícies del dia

Enquesta

Creus que davant de la malaltia de l'Alzheimer...