El Llista segueix a l'elit

SEGREcom
02-06-2014
  • El Llista segueix a l'elit

L'ICG Lleida necessitava sumar un punt en el partit d'ahir contra el Voltregà per assegurar-se la permanència a la màxima categoria de l'hoquei espanyol i va sumar els tres gràcies a una treballada victòria (5-3), davant d'un equip que no va posar les coses fàcils, perquè s'hi jugava entrar en les posicions que donen opció a disputar la CERS.

A falta d'una jornada perquè s'acabi la Lliga, els d'Albert Folguera van poder celebrar, per fi, la permanència anhelada. I ho van fer sobre la pista, just després que els àrbitres xiulessin el final i amb una afició entregada a un equip i a uns jugadors que no s'han rendit en cap moment i que va ovacionar amb ganes.

Celebrar la permanència amb l'afició va ser el colofó especial a una temporada en què els llistats han disputat la Copa CERS i també van fer una gran Copa del Rei, al febrer a Lleida.

Les emocions, que havien estat a flor de pell durant tot el partit, es van desencadenar en aquells moments, mentre jugadors i cos tècnic s'abraçaven en una de les porteries, Albert Folguera s'ho mirava des d'un segon pla i el president, Enrich Duch, feia el mateix des de fora de la pista. Va ser en aquells moments quan per megafonia es va voler rendir un homenatge als tres homes que penjaran els patins al finalitzar la Lliga: el porter Carles Estrada, Marsu i Moi Escudero, jugador que va arribar al club a meitat de temporada per integrar-se a un equip minvat per les lesions. Van tornar les abraçades i les felicitacions i, ara ja sí, no es van poder evitar les llàgrimes. El centre de la pista es va convertir en un plató fotogràfic perquè tothom volia immortalitzar el moment amb els tres protagonistes que, a més, s'acomiadaven amb la salvació a la butxaca.

El partit no va ser fàcil, encara que el marcador final, 5-3, pugui semblar el contrari. Tots dos equips s'hi jugaven molt i això es notava. Els nervis estaven a flor de pell. Armengol, en el minut 7, i Andreu Tomàs, al 8, van ser amonestats amb targeta blava i deixaven els dos equips amb un home menys. Ni Rodero, pel Llista, ni Dani Rodríguez, pel Voltregà, van aprofitar la falta directa, per la qual cosa el marcador no es va moure. En tres minuts, el partit es va obrir i va canviar totalment. Marsu, al 20, i Rodero, al 21, van fer pujar el 2-0 al marcador, confirmant el premi a un Llista que creava més ocasions que el seu rival però que no aconseguia marcar. Poc després, al 23, Vargas va posar el 2-1 al marcador, que tornava a deixar-ho tot a l'aire.

A la segona part, el Llista dominava però no aconseguia escapar-se en el marcador. En el minut 27, Necchi va fer el seu primer gol però només quatre minuts més tard Vargas va posar el 3-2.

Els lleidatans van tornar a respirar una mica quan Necchi va concloure un contraatac iniciat per Rodero fent el 4-2, però només cinc minuts més tard Dani Rodríguez va aprofitar una falta directa per fer el 4-3.

En el minut 48, Marsu va fer el cinquè per al Llista i, encara que va costar, el marcador ja no es va moure en els dos últims minuts, per la qual cosa els lleidatans van poder celebrar, ara ja sí, la permanència.