Actualitat

El planter lleidatà de Google

SEGREcom
23-08-2016
  • El planter lleidatà de Google

Quatre estudiants de grau i màster en Enginyeria Informàtica de l’Escola Politècnica Superior de la UdL han rebut una beca Google Summer of Code, dotada amb 5.500 dòlars, per desenvolupar aplicacions relacionades amb la tecnologia Liquid Galaxy de Google. Ivan Josa, Ismael Arroyo, Marc González i Xavi Cobos, al costat dels seus ajudants Gerard Rovira i David Guiu, han treballat durant tot l’estiu al Parc Científic i Tencològic de Gardeny per dotar d’un valor afegit el Liquid Galaxy, un conjunt de pantalles i servidors que permeten navegar per tot el món a través dels continguts de Google Earth. Aquesta tecnologia no només permet viatjar virtualment de Lleida a Rio de Janeiro en qüestió de segons, sinó també endinsar-se pels seus carrers i contemplar els seus monuments.

Segons va explicar ahir Andreu Ibáñez, coordinador dels Laboratoris TIC del Parc Científic i Tecnològic de Gardeny, una de les aplicacions becades ha millorat la capacitat de control del sistema i ha permès fer-ho, a més a més, a través de la veu, en català, castellà o anglès.

Una altra de les aplicacions s’ha centrat en el control d’una hipotètica central de distribució de paquets a domicili amb drons. A través del Liquid Galaxy, es pot controlar la tramesa del paquet i fins i tot si les condicions meteorològiques són les òptimes. "Actualment això no podria tenir cap aplicació pràctica perquè la llei no ho permet, però el nostre treball és desenvolupar la tecnologia perquè en el futur pugui ser possible", va afegir Ibáñez.

Les altres aplicacions estan centrades en la visualització dels núvols de punts (fitxers que digitalitzen informació) i en un visualitzador a distància en temps real. Els estudiants van valorar molt positivament l’experiència i van coincidir a afirmar que la beca de Google és una gran oportunitat per al seu currículum.

Comparteix

Altres notícies del dia

Enquesta