Actualitat

Elit al Juanjo Garra

SEGREcom
09-05-2014
  • Elit al Juanjo Garra

El nou rocòdrom que s'està instal·lant a partir d'avui a l'interior del pavelló municipal Juanjo Garra -l'antic Secà-Balàfia i després Olímpics de Lleida- s'estrenarà amb magnificència a nivell competitiu els dies 7 i 8 de juny amb la disputa de la Copa d'Espanya d'escalada de dificultat, una prova d'elit que serà la tercera i última puntuable per al campionat després de les disputades a Saragossa i, aquest cap de setmana, a Barcelona. A més, la Paeria va fer gestions perquè vingués a aquesta inauguració el xerpa Keshap Gurung -que va intentar ajudar Juanjo Garra fins que aquest, finalment, va morir al Dhaulagiri el maig del 2013- ja que el nou rocòdrom portarà el seu nom, però els seus compromisos professionals amb expedicions aquells dies li impediran venir a Lleida.

El dia 7, dissabte, se'n disputarà la competició absoluta i l'endemà la juvenil. Es tracta d'una competició en la qual hi ha molts dels millors escaladors espanyols de l'especialitat dels quals alguns destaquen també a nivell internacional.

Cal recordar que la Paeria va traure a licitació la construcció d'aquest rocòdrom el mes d'abril passat per un import de 62.000 euros. L'obra consisteix en la instal·lació d'una zona d'escalada a l'interior del Juanjo Garra, que tindrà totes les condicions per practicar aquesta disciplina tant a pel que fa a formació com entrenament i competició.

En aquesta primera fase que va sortir a concurs s'instal·larà el rocòdrom en la part central de l'espai que en el seu dia ja es va destinar per a aquesta zona d'escalada, però que no va poder emprendre's el 2010 a causa de la falta de pressupost per al projecte.

Aquest rocòdrom que es construirà en aquesta primera fase estarà format per una zona de caigudes i sostres destinat a l'alt nivell i la competició, que podrà acollir proves fins i tot de tipus internacional. Tindrà 15 metres d'alçària i uns 9 metres d'amplitud.

En una segona fase, que no ha sortit a concurs, s'hi preveu una zona de búlder a la part esquerra de la paret i un rocòdrom amb agafaments tipus dònut a la dreta. En total, l'espai habilitat, comptant les dos fases, és de 15,32 metres d'alçària, 15,98 d'amplitud i 9,99 de profunditat.

xerpa keshap

La Paeria va convidar el xerpa que va ajudar l'alpinista, però per feina no podrà assistir a l'estrena

Comparteix

Altres notícies del dia

Enquesta